Frankrijk: stijgende trend in e-commerce

E-commerce zit in Frankrijk nog steeds in de lift. In 2011 nam zowel het aanbod als de verkoop van producten flink toe.

Dit blijkt uit gegevens van de Franse brancheorgansiatie voor afstandsverkopen FEVAD. In 2011 kochten Fransen via het web producten voor maar liefst 37,7 miljard euro. Dit is een stijging van 22 procent ten opzichte van 2010. Van de 65 miljoen Fransen kochten er in 2011 30 miljoen iets via internet. Gemiddeld deden zij 14 keer een aankoop; het aankoopbedrag kwam op gemiddeld 84 euro. 

M-commerce in opkomst

Ook m-commerce, het winkelen via mobiele-internetplatforms als smartphones, is in opkomst in Frankrijk. Webshops die ook via deze platforms bereikbaar waren, haalden in 2011 2 procent van hun omzet uit m-commerce.
Opvallend is dat het gemiddeld bedrag per aankoop via m-commerce 25 procent lager ligt dan bij traditionele platforms (pc, laptop). M-commerce- en traditionele e-commercekanalen onderscheiden zich dus van elkaar.

Meer webwinkels

Het aantal Franse webwinkels steeg in 2011 met 23 procent. Eind vorig jaar waren er meer dan 100.000, waarvan een kwart meer dan 100 transacties per maand realiseerden.

Verwachtingen 2012

Ook in 2012 zal de groei in de elektronische handel doorzetten. Vergelijkingssite Kelkoo Shopping verwacht een toename van meer dan 20 procent naar 47 miljard euro. Na Polen is Frankrijk daarmee een van de grootste stijgers in Europa.

Voor meer informatie:  www.fevad.fr