Frankrijk: nieuw rugby stadion voor het Franse rugbyteam

Het toekomstige stadion van de Franse Rugby federatie (FFR) zal worden gebouwd op de locatie van Ris-Orangis/Evry, ten zuiden van Parijs. Dit heeft de FFR eind juni 2012 besloten. Het zal een van de meest moderne multifunctionele rugbystadions ter wereld zijn met een uitschuifbaar dak en verwijderbare grasmatten.

 Het stadion zal plaats bieden aan 82 000 toeschouwers en eind 2017 in gebruik worden genomen. De kosten worden geschat op 600 miljoen euro. De FFR zal voor 150-200 miljoen bijdragen en de rest zal worden gefinancierd door nog te vinden zakelijke partners.

De architect zal eind 2012 worden bekend gemaakt. Er zijn nog drie architectenbureaus in de race: Arte Charpentier/HKS, Foster and Partners/CR Architecture en Populous/Atelier 2/3/4,

Voor meer informatie zie de website van de  de Franse Rugby federatie