Parijs : Internationale vakbeurs Maison & Objet 7 t/m 11 september 2012

            

 

MAISON&OBJET  7 t/m 11 SEPTEMBER 2012

 

De aankomende editie van de vakbeurs MAISON&OBJET vindt plaats van 7 t/m 11 september in Parijs. MAISON&OBJET is de toonaangevende vakbeurs voor woondecoratiesector en biedt een totaaloverzicht van de internationale woondecoratie.

Focus op accessoires

MAISON&OBJET introduceert Zoom. Aangegeven door een specifieke bewegwijzering, verzamelt deze nieuwe beursruimte van 4.000 m2, gelegen aan de ingang van hal 6, exposanten met de meest innoverende accessoires. Deze selectie van ongeveer 200 exposanten zal ieder jaar worden herhaald om de bezoeker een exclusief panorama van de hoogtepunten voor woondecoratie, modeobjecten, objecten voor kinderen en wellness & spa’s te presenteren. Een onmisbaar beursonderdeel voor het ontdekken van de toekomstige trends.

 

Het aanbod Outdoor de MAISON&OBJET breidt uit

Sinds 5 jaar, weerspiegelt de beurs MAISON&OBJET OUTDOOR_INDOOR de trends voor lifestyle waarbij het binnenleven wordt gekoppeld aan het buitenleven. MAISON&OBJET OUTDOOR_INDOOR heeft zich neergezet als dé referentie voor Outdoor distributeurs en Franse en internationale adviseurs. Het aanbod is de laatste jaren flink uitgebreid, in de vorm van creatieve diversiteit en sterke styling en is voortaan op de beurs terug te vinden in verschillende beurssectoren.

Ontwerpers van het jaar 2012

De volgende ontwerpers zijn door de MAISON&OBJET genomineerd tot ontwerpers van het jaar:

Hubert le Gall – scènes d’intérieur

Les Frères Campana – Maison&Objet

Tokujin Yoshioka – Now ! design à vivre

 

Essentiel, de bezoekroute voor inspiratie op de MAISON&OBJET.

Voor het eerste gedeelte van deze bezoekroute, presenteert Elizabeth Leriche, Minimum in hal 2: Keuze maken voor « beter met minder », voor een luxe anti-bling, zonder overvloed. Een pure geometrie, simpele lijnen, transparante materialen, bescheiden vormen en in elkaar overlopende tonen, vergroten de emotionele waarde.

Het tweede gedeelte wordt vervolgd met François Bernard met Elément(s) in hal 1:Welzijn verandert onze maatstaven. Er is ruimte voor tijdloosheid en eenvoud, gevuld met emotie en sensatie. Geometrische vormen, archetypen, moleculair en abstract zijn referentie voor elementen als water, aarde, vuur en lucht. De ontwerpen worden geïnspireerd door het weer en het klimaat. Tussen licht en gewicht, macht en transparantie, kracht en vloeibaarheid; een nieuwe generatie objecten laat ons dromen.

Tenslotte bevindt het derde en laatste onderdeel zich in hal 3: Yes Future! door Vincent Grégoire (NellyRodi). Opkomende technologieën tonen een niet eerder vertoonde wereld. Materialen en performances crëeren een toekomst die verstand en sensualiteit doen samensmelten.

 

Bezoekroute de Groene Draad (Fil Vert)

De bezoekroute “Fil Vert” van de MAISON&OBJET, leidt beursbezoekers naar duurzame ondernemers. De organisatoren van de MAISON&OBJET hebben beroep gedaan op een « partner-jury» met veel kennis op dit gebied, voor een onafhankelijk en eerlijk inzicht: de vakpers, o.a. vertegenwoordigd door Prima Maison, Maison Française, Néoplanète…

Januari – september 2011: Green Attitude in de gangen van de MAISON&OBJET

« Green Attitude » is de fundamentele verschuiving naar verantwoord ondernemen, te herkennen op de beurs aan de indicatie « Fil Vert »,  waarbij zowel de besparing van middelen (materiaal, transport, energieverbruik), de eco-verantwoordelijkheid (met 100% recycable producten), eco-productie (innovatie en ontwerp), als eco-communicatie (waardering van duurzame ontwikkeling) van belang zijn.  Middels hun aankopen drukken de Consumenten maken hun individuele overtuiging kenbaar in de vorm van hun aankopen en hebben behoefte aan transparantie.  Voor de  exposanten van de  MAISON&OBJET is het dus belangrijk hun bedrijfsontwikkeling weer te geven en verantwoorde producten en methoden te presenteren.

Vanaf januari 2012 gebruikt de MAISON&OBJET een speciale bewegwijzering voor de geselecteerde exposanten.

 

Talents à la carte. Hal 7

 

Elke beurseditie van de MAISON&OBJET wordt tijdens het evenement Talents à la Carte een selectie van 6 veelbelovende opkomende ontwerpers gepresenteerd: San Sheng Wu Xing, Zanun Nurangga, Ko kado, Heewon Kim, Decha Archiananun en Grace Tanutama, allen geselecteerd met de medewerking van de ELLE DECORATION ASIE.

 

Niet te missen : diensten en evenementen voor een optimaal beursbezoek

 

De conferenties. Hal 5B

Rondom het thema Parijs, organiseert de MAISON&OBJET een cyclus van 9 conferenties voor het belichten van het fenomeen Design in Parijs.

 

Vrijdag 7 september:

14.00 – 15.00 uur : in gesprek met de ontwerper 2012 van scène d’intérieur: Hubert le Gall

15.30 – 16.30 uur : Philippe Nigro, Pierre Favresse, Guillaume Delvigne, opkomende Franse talenten 

 

Zaterdag 8 september

Paris Prospectives

11.30 – 12.30 uur : Een nieuw tijdperk voor busstations: meer comfort, meer diensten….   

14.00 – 15.00 uur : Het « huis van de toekomst »

 

Zondag 9 september

Paris Diffusion

11.30 – 12.30 uur : Een nieuwe klantenrelatie definiëren met het gebruik van internet

14.00 – 15h.00 uur : Intellectuele eigendomsrechten beschermen

15.30 – 16.30 uur : Manu Maestria made in France

 

Maandag 10 september

Bezoekroute Parijs

11.30 – 12.30 uur : Design/kunstgalerijen in de internationale scene

14.00 – 15.00 uur : Mode….hotels

 

 

NIEUW ! DESIGN by NATURE, Hal 6

Met decoratieve artikelen trekken bloemisten en tuiniers consumenten. In het midden van hal 6 wordt een creatief en trendvol concept gepresenteerd, waar bezoekers verrast zullen worden door het groen. De bomen, planten, bloemen zijn een bron van inspiratie voor de grootste designers.

Business Lounge. Hal 5B

In de sector Côté Déco Actuel in hal 5B, biedt de Business Lounge een moment van ontspanning, netwerken en zakelijke afspraken.  Marktspelers kunnen deelnemen aan verschillende evenementen die worden georganiseerd (prijsuitreikingen, debat-conferenties, signaturen, cocktails…), werken met ARCHI DESIGNER exposanten, ideeën uitwisselen, projecten, noviteiten ontdekken en de vakpers ontmoeten.

De Retail ruimte. Hal 5B

MAISON&OBJET presenteert in september 2012 een educatieve ruimte, ontwikkeld door het bureau Open D Group: in de vorm van verschillende stappen van een Retail project. Gestart in 2002, heeft de Open D Group zich gespecialiseerd in productdesign en retailconcepten en wordt erkend door marktleiders in cosmetica,  parfumerie, horlogerie, juwelen, gedistilleerd of lifestyle, in Frankrijk en in het buitenland. Filialen in Parijs, Dubai, Singapour, New York, Hong Kong, Genève, Beiroeth, Mumbai of Shanghai hebben ontwerpen gemaakt voor merken als: COTY, FAUCHON, HUGO BOSS, DOLCE&GABBANA, ARMANI, DELSEY, GUERLAIN, RALPH LAUREN, DIESEL etc…

Labo matério. Simple Matter(s), Hal 5B

MatériO is de onafhankelijke professionele marketingservice voor de innovatie van materialen en technologieën, en presenteert nieuwe innovaties voor multidisciplinaire toepassingen.

‘SIMPLE MATTER(S)’, letterlijk ‘eenvoudige materie’ maar ook ‘ eenvoud telt’ verzamelt een selectie materialen, technologieën en ontwerpen, die inspelen op onze capaciteit om terug te komen naar fundamentele waarden. Hoe kan men, in een gecompliceerde wereld, finesse combineren met ontwapenende eenvoud?

Stand voor Opkomende Ontwerpers, Atelier d’Art de France, hal 4

Gestart in 1959 door Ateliers d’Art de France (Franse Kunstateliers) kent de jaarlijkse wedstrijd voor Opkomende Ontwerpers 12 prijzen toe, gebaseerd op kwalitieit, innovatie en techniek. Elke sessie,  bieden de Ateliers d’Art de mogelijkheid aan 6 prijswinnaars om te exposeren in de afdeling Craft. Tijdens de aankomende beurseditie in september 2012 zijn aanwezig: Dorine Decayeux – sieradenontwerpster, Anna Le Reun – ontwerpster-stylist, Pauline Ronget – glasblazer, Sylvie Hoarau – origamist, Florence Pauliac – keramist en  Cyril-John Rousseau – glasblazer. Dit zijn de rijzende sterren van de ambachtelijke beroepen.

Wonderhouse, Hal 4

In september heeft Wonderhouse – acte #2 betrekking op de fijne aard van de XIXe  eeuw. Helder-donker, neo-victoriaanse extravagantie, overvloed van Napoléon III, de moderne, neo romantische mysterieuze sfeer, zijn de sleutelwoorden deze beurseditie.

 FACTSHEET

 

MAISON&OBJET, scènes d’intérieur, now! design à vivre, MAISON&OBJET | projets |,MAISON&OBJET OUTDOOR_INDOOR en craft.Herfst-Winter collecties 2012/2013 
Data: van vrijdag 7  t/m maandag 11 september 2012Openingstijden: van 9:30 tot 19:00 uur, laatste dag tot 18:00 uurLocatie:

Beurscomplex Paris Nord Villepinte – Parijs, Frankrijk

Hallen 1, 2, 3, 4, 5A, 5B, 6, 7, 8.

Sectoren / Beurzen:

Hall 1 : ethnic chic.MIC

Hall 2 : textiel

Hall 3 : tableware

Hall 4 : côté déco références

Hall 5A : côté déco charme

Hall 5B : côté déco ACTUEL

Hall 6 : woonaccessoires

Hall 7: MAISON&OBJET projets

Hall 7 : scènes d’intérieur

Hall 8 : MAISON&OBJET OUTDOOR INDOOR

Hall 8 : now ! design àvivre

 

ORGANISATIE

SAFI, filiaal van de Ateliers d’Art de France en Reed Expositions France.

Tel. +33 (0)1 44 29 02 00 – Fax : +33 (0)1 44 29 02 01

email : info@safisalons.fr

Voorzitter Ateliers d’Art de France : Serge Nicole

Voorzitter Reed Expositions France : Louis Algoud

Algemeen Directeur : Etienne Cochet

Beursmanager : Philippe Chomat

Tel. +33 (0)1 44 29 02 19 – Fax : +33 (0)1 44 29 03 96

email : philippe.chomat@safisalons.fr

 

Contact in Nederland

In Nederland wordt de vakbeurs MAISON & OBJET vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel. 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl ). Contactpersonen: Coen Rosdorff en Marjolein Rienderhoff. Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot de beurs. Voor meer informatie verwijzen wij u tevens graag naar de website van de beurs: www.maison-objet.com