PARIS DESIGN WEEK 10 t/m 16 SEPTEMBER 2012

PARIS DESIGN WEEK, tweede editie, van 10 t/m 16 september 2012

Het vakevenement MAISON&OBJET wordt sinds september 2011 aangevuld door het nieuwe designevenement voor professionals én consumenten, de PARIS DESIGN WEEK, die plaatsvindt in het centrum van de stad, aansluitend op de MAISON&OBJET, van 10 t/m 16 september 2012.

 Showrooms, designgalerijen, kunstgalerijen, winkelconcepten, architecten en designbureau’s, culturele instellingen, maar ook hotels en restaurants, presenteren tijdens dit feestelijke evenement hun laatste collecties, themagerichte exposities, presentaties van internationale merken, evenals de laatste hoogstandjes op het niveau van culinair design.

 Behalve een bezoekroute door de mooiste wijken van Parijs, presenteert de PARIS DESIGN WEEK dit jaar eveneens themagerichte bezoekersoutes-op-maat:

 –           Kunst en Design: in de designgalerijen en musea vinden exposities plaats over het werk van historische personnages, maar ook meer prospectieve exposities over het werk van moderne ontwerpers

 –           Design en Architectuur: Architecten en designers streven beiden naar een ideale omgeving voor de gebruiker. De bezoekroute DESIGN & ARCHITECTURE(S) presenteert evenementen voor het ontdekken van de Parijse architectuur en het stimuleren van uitwisseling : traditionele en ambachtelijke  methoden, of nieuwe technische en innoverende materialen

 –           Design upcomming: Voor het ontdekken van de laatste noviteiten van de meest symbolische merken voor modern design.

 –           Digitaal design en innovatie: Ingenieurs en designers werken in overleg voor de constructie van woning en woonomgeving van de toekomst

 –           Design in France: Representatief voor de algemene Franse know-how, design ontwikkelt en onderscheidt zich, integreert gewoontes en tradities, in de vorm van industriële stoffen en innoverende pedagogische gereedschappen.

 –           Paris Design Week Kids by Doolittle: De ontwikkeling van design voor kinderen : van de conceptie van speelgoed tot meubels. Het design draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van een kind. In samenwerking met Doolittle, presenteert PARIS DESIGN WEEK een bezoekroute naar de meest creatieve adressen voor kinderen in Parijs.

 –           Food et Design : Het eerste contact met voedingsmiddelen is visueel en geur. Design Culinaire buigt zich over de verpakking van maaltijden. In binnenhuisarchitectuur, wordt verpakking, tablewear en goed eten een esthetieke en gevoelsmatige kwestie.

 –           Mobiliteit en Sport : Met verstedelijking en uitgebreide agglomeratie is mobiliteit één van de prioriteiten van steden en hun omgeving. Transportmethoden worden beïnvloed door comfort en welzijn (geluidsoverlast, veiligheid, vervuiling), en passen zich aan.

 Deze thema’s worden aangevuld met andere bezoekroutes, werpen een nieuw licht op de vele mogelijkheden van design in Parijs.

Now ! le off

now! le off is een onmisbaar onderdeel van de PARIS DESIGNWEEK. Deze expositie voor opkomende designers kende direct tijdens de eerste editie een groot succes. 11.000 bezoekers ontdekten nieuwe Franse en Europese talenten. 

now ! le off presenteerde vorig jaar 80 designers, en voor de meeste onder hen betekende dit een springplank voor hun carriere. De organisatie verwacht dit jaar ongeveer 100 designers die zullen deelnemen aan dit creatieve evenement.

 Voor voor meer informatie:  Programma Paris Design Week 2012

Bron: Promosalons