Frankrijk : E-commerce

Frankrijk : E-commerce, de verkoop stijgt, het aantal sites ook

In een context van een teruglopende verkoop is de on-line verkoop in Frankrijk in het tweede trimester ten opzichte van dezelfde periode 2011 met 21% gestegen tot 10,8 miljard euro. Over het eerste half jaar is volgens de Federatie FEVAD (La Fédération du e-commerce et de la vente à distance) de on-line verkoop met 22% gestegen tot 21,8 miljard euro.

De meest bezochte sites zijn :

 

 

 

 

 

 

Deze groei is grotendeels te danken aan de 20.000 nieuwe sites. Ongeveer elke twintig minuten wordt een nieuwe website geopend. Door de crisis zoeken mensen via internet betere prijzen. De FEVAD verwacht dat de groei van 20% van de sector tot 45,2 miljard euro en 2012 (en 72 miljard in 2015) gehaald wordt.

Het aantal kopers stijgt met 4% en zit in de leeftijdsgroep 50 – 64 jaar.

Per sector is de mode met 11% gestegen en de e-toerisme met 9%. De verkoop van voedingsmiddelen zit in de lift, van 12% tot 16%.

Voor meer informatie: FEVAD

Zie ook het informatiedossier van het Agentschap NL over het benutten van kansen op het gebied van E-tailing in West-Europa