Frankrijk : Stijging in textiel-kleding verkoop

 Frankrijk : Stijging van 7% in september in de textiel-kleding verkoop

Volgens het « Franse Institut de la Mode » is de Franse verkoop van textiel en kleding met 7% gestegen ten opzichte van september 2011, periode waarin de verkoop bijzonder laag was. Vorig jaar daalde de verkoop met 8%. Met deze stijging plaatst de consumptie zich bijna op het niveau van september 2010. De ketens scoren het best +7%. De onafhankelijke multibrandzaken kwamen er het minst goed van af :  +4%, terwijl de ketens als H&M, en Zara hun omzet zagen stijgen met 7%.

Stadswinkels (categorie waar o.a. Monoprix onder valt)  kennen de grootste stijging (+10%) terwijl de warenhuizen met 7% in waarde stijgen.

In de onafhankelijke multibrand detailhandel zijn het vooral de kleine artikelen voor heren (+14,8%) en de prêt à porter voor heren (+10%) die het beste verkocht zijn. Ondergoed en herenschoeisel liepen daarentegen met 14,8% terug.

Voor meer informatie :

–          www.ifm-paris.com  

–          http://www.federation-habillement.fr/