Frankrijk : De verkoop van woninguitrustingen in de lift

Volgens de branchevereniging van de meubelsector IPEA (Institut de Promotion et d’Etudes de l’Ameublement)  heeft de woninguitrusting markt een omzet van 52 mld. Euro gemaakt in 2011 hetgeen een stijging is van 0,7% ten opzichte van 2010.

Gemiddeld hebben de huishoudens een budget van 1840 euro besteed aan de aankopen voor woninginrichtingen. De meest dragende segmenten zijn de zwembaden (+6,5% in waarde ten opzichte van 2010), gordijnen, rolgordijnen en vitrage (+6,3%), keukenuitrustingen (+6%), DHZ/behang (+4%), vloerbedekking, tegels en tuinartikelen (+4%).

De sectoren van televisie en video maken een sterke daling door (-9,9%), evenals de videospelen (-6,7%), decoratie artikelen (-3,1%), tapijten (-2,4%) et het grote witgoed (-1%). De crisis wordt aangemerkt als de oorzaak van de daling van deze producten.  

De crisis is ook verantwoordelijk voor het uitstellen van de aankoop  : 41% in de meubels, 39% wit- en bruingoed en 32% in decoratie artikelen en het nieuwe aankoopgedrag : 24% koopt tweedehands, 23% koopt nieuw maar tijdens de uitverkoop. Aan de distributeurs en de fabrikanten de taak om de geïnteresseerde klanten tot kopen te overtuigen.

 

Bron : www.lsa-conso.fr

Voor meer informatie :

http://www.ipea.fr/Habitatscope 2013