Frankrijk: een nieuw gezicht voor de luchthaven Orly in 2018

Op 17 oktober 2012 heeft “Aéroports de Paris (ADP)” het project voor de modernisering van de ten zuiden van Parijs gelegen luchthaven Orly gepresenteerd. 

Door het toenemende aantal passagiers, de langere wachttijden en het grotere aanbod van Europese en internationale vluchten acht ADP het noodzakelijk de luchthaven uit te breiden ten einde de passagiers meer comfort te bieden en aan de internationale standaarden te voldoen. 

Orly “moderne look” moet in 2018 gereed zijn en omvat de aanbouw van een nieuw internationale vertrekhal (20.000 m2), de bouw van een verbindingsruimte (80.000 m2) tussen Orly Sud en Orly Ouest en de herinrichting van de infrastructuur om het vliegveld heen. Van twee luchthaventerminals en zes vertrekhallen nu, gaat men over naar één luchthavengebouw met drie afzonderlijke hallen. 

De kosten van het project worden geschat op 400 à 450 miljoen euro en zullen volledig worden gefinancierd uit de eigen middelen van ADP. 

In termen van werkgelegenheid zal het project gedurende zes jaar goed zijn voor 750 voltijdsbanen en na de oplevering naar verwachting 5.000 directe banen scheppen. 

De eerste werkzaamheden zullen in 2013 van start gaan met de herinrichting van de infrastructuur rondom de terminals. De uitbreiding van internationale vertrekhal zal in 2015 gereed moeten zijn. De toekenning van de bouwvergunning voor de verbindingsruimte zal nog enige maanden in beslag nemen. Zodra deze is verkregen, zullen de aanbestedingsprocedures worden opgestart. 

Bron: Le Moniteur (vakblad voor bouw en openbare werken) 

Voor meer informatie: Aéroports de Paris (ADP)