Frankrijk : Sterk jaar voor Parijse vakbeurzen

Promosalons 

2012 is een goed jaar geweest voor de vakbeurzen die in de regio Parijs gehouden zijn. Zowel exposanten als bezoekers wisten de Parijse vakbeurzen, ondanks de moeilijke economische context, in groten getale te vinden. Internationale vakbeurzen vormen juist in moeilijke tijden een uitstekend middel om nieuwe klanten of leveranciers te vinden. Ook voor het komend jaar zijn de verwachtingen positief.

 

Na een aantal moeizame seizoenen hebben zowel exposanten als bezoekers de internationale vakbeurzen in Frankrijk dit jaar aangegrepen om nieuwe contacten te leggen. Juist op deze beurzen lopen internationale inkopers rond uit de hele wereld, welke potentieel voor economische groei en ontwikkeling bieden.

In de regio Parijs-Ile de France vinden jaarlijks meer dan 400 beurzen plaats die ongeveer 9 miljoen bezoekers en 100.000 exposanten ontvangen. Parijs is hiermee met afstand de belangrijkste beursstad ter wereld. Er is in de regio Parijs een groot aantal beurslocaties met in totaal meer dan 685.000 m² verhuurbare beursoppervlakte.

De belangrijkste evenementen in 2012 waren, om er enkele te noemen: Europain (brood- en banket), met natuurlijk de Wereldkampioenschappen Bakkerij, de bouwmaterieelvakbeurs Intermat, de Maison&Objet (woondecoratie, 2 edities in januari en september), Who’s Next/Prêt-à-Porter (mode), Première Vision (stoffen),  Salon International de la Lingerie/Mode City (bad- en ondermode), de Silmo (optiek), de SIAL (de grootste voedingsmiddelenvakbeurs ter wereld), de IPA (foodtechnology), EquipHôtel (horeca) en de Emballage (verpakkingsvakbeurs). Daarnaast vonden talloze andere gespecialiseerde vakbeurzen plaats.

Ook de vooruitzichten voor de vakbeurzen voor de nabije toekomst zijn positief: Maison&Objet (18-22 januari), Salon de Lingerie (19-21 januari,ondermode) en Who’s Next Paris (19-22 januari, mode) zijn nagenoeg uitverkocht en ook de landbouwmechanisatie- en veeteeltvakbeurs SIMA (24-28 februari) verwacht opnieuw een recordeditie. Andere grote internationale vakbeurzen in 2013 zijn o.a. EquipAuto (16-20 oktober, automotive, aftersales), de Paris Air Show Le Bourget (17-23 juni, lucht- en ruimtevaart), Première Vision (12-14 februari en 17-19 september, modestoffen), Cartes (19-21 november, chiptechnologie), Batimat (4-8 november, bouw) en Pollutec (3-6 november, milieutechnologie). Kortom, veel interessante en niet te missen evenementen in 2013.

Vooral de bouwbeurs Batimat wordt een bijzonder evenement, vanwege twee grote veranderingen: ten eerste wordt de beurs samengevoegd met de vakbeurzen Idéo Bain (badkamers) en Interclima (koude- en warmtebeheersing), waardoor het de grootste bouwbeurs ter wereld wordt; ten tweede verandert de beurs van locatie: voor het eerst zal de Batimat op het beurscomplex Paris Nord Villepinte gehouden worden, waardoor zowel exposanten als bezoekers betere faciliteiten en een betere logistiek geboden kan worden. Een speciale editie van de Batimat derhalve, van 4 t/m 8 november 2013.

Om een beurs te vinden of de data voor de komende editie te checken kunt u terecht op de website http://www.parisregion-tradeshows.com, die in 8 talen gesteld is waaronder in het Nederlands. In 2013 zal een vernieuwde versie van deze website gelanceerd worden met nog meer nieuws en informatie: een beurs vinden, reis en verblijf, toeristische informatie, openbaar vervoer, interessante links… word vervolgd!

 

­­­­­­­­­­­­

Dit is een persbericht van Promosalons Nederland, de Nederlandse vertegenwoordiging van de Franse beurzen, Tolstraat 127, 1074 VJ, Amsterdam,

( 020-4620020, 2 020-4638702, * info@promosalons.nl, internet www.promosalons.nl. Contactpersoon: Coen Rosdorff, directeur.