Frankrijk: nieuwe data handelsmissie Task Force Dutch Sports Infrastructure EK 2016 op 25 en 26 april 2013

FME organiseert in nauwe samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Parijs en Transfer Consultancy een handelsmissie naar Frankrijk met een focus op het EK voetbal 2016. Naast het Local Organising Committee hebben de voornaamste Franse aannemers Vinci en Bouygues deelname aan het programma bevestigd. Op de residentie van de Nederlandse Ambassade in Parijs zullen roundtables/seminars worden georganiseerd, waarvoor tevens lokale Franse partijen zullen worden uitgenodigd. Vinci en Bouygues hebben hun interesse in toeleveranciers kenbaar gemaakt, hierop wordt verder in het bericht ingegaan. Deelname aan het collectieve programma kost u slechts € 695,-.

 

EK Frankrijk 2016
Het Nederlandse bedrijfsleven heeft een breed scala aan expertise te bieden. Het exportplatform Dutch Sports Infrastructure stelt zich ten doel te komen tot een bilaterale samenwerking met Frankrijk om technologische innovaties en internationale samenwerking van de industrie te bevorderen. Kennisdeling, handelsbevordering en Holland Branding vormen de uitgangspunten om het Nederlandse bedrijfsleven bij het zakendoen in Frankrijk te ondersteunen. Een aantal thema’s waarop mogelijkheden tot samenwerking kunnen worden onderzocht zijn stadionbouw, safety & security systemen en infrastructuur.

Roundtable/ Seminar

De meeste stadions in Frankrijk zijn al aangelegd, in veel gevallen zijn, met uitzondering van Lyon, Lille, Bordeaux en Nice, alleen renovatiewerkzaamheden nodig. De grote aannemers staan open om Nederlandse toeleveranciers te ontmoeten die nieuwe technologieën of onderscheidende producten kunnen toeleveren. Daarnaast geeft het evenement ook mogelijkheden om samenwerking te onderzoeken met Vinci voor andere internationale sportevenementen zoals het WK Rusland 2018. Tijdens de handelsmissie wordt op de residentie van de Nederlandse Ambassade in Parijs een seminar georganiseerd. Tijdens het seminar wordt informatie en contact uitgewisseld met het Local Organising Committee en de andere relevante spelers. Om raakvlakken te onderzoeken tussen de Nederlandse en Franse industrie vormen een aantal relevante thema’s zoals innovatie en duurzaamheid de uitgangspunten. Onderzocht zal worden hoe de Nederlandse en Franse industrie kunnen samenwerken om deze thema’s zoveel mogelijk te integreren in stadionbouw, safety & security systemen en infrastructuur. Hierbij dient het EK 2016 als vertrekpunt, maar samenwerking op andere grote internationale sportevenementen als doel.

 

Matchmaking

Deelnemers wordt optioneel een aanvullend individueel matchmaking programma aangeboden door Transfer Consultancy.

 

Programma:

 

Donderdag 25 april 2013

Ochtend:

 

 • Heenreis
 • Optioneel: individuele matchmaking

 

13.00 Start seminar/round tables met:

 • De de heer Jacques Lambert, Président van Euro 2016 SAS
 • Bouygues/Arema, de heer Bruno Botella, Président Arema

17.00 Afsluitende netwerkreceptie

 

Vrijdag 26 april 2013

09.30 – 15.00 uur:

Programma met directeur Inkoop van Vinci Construction. De Nederlandse deelnemers dienen hiervoor een pitch met betrekking tot hun bedrijf, producten en stadionkennis voor te bereiden.

 

Middag: Individuele matchmaking (optioneel)

 

Bedrijven die een individueel matchmakingprogramma via Transfer hebben geboekt worden verzocht woensdag 24 april eveneens te reserveren.

 

Specifieke topics:

 

Vinci en Bouygues hebben aangegeven in contact te willen treden met toeleveranciers van de volgende producten/diensten:

 

Vinci – stadions Lyon, Bordeaux, Nice Bouygues – stadion Marseille
New technologies and performing products to facilitate the operation of the stadium:

 • grass treatment
 • access control
 • sound systems
 • signalling systems
 • video surveillance
 • CRM/billing systems
 • electronic banking
 • Wifi access
 • TV screens
 • IPTV
 • lightning en energy
 • automation systems
 • secondary paid services like catering
 • chairs

 

New technologies and performing products to facilitate the operation of the stadium:

 • CRM
 • information systems
 • automation systems
 • cashless systems
 • full wi-fi integrated stadium solutions
 • sound and video control
 • crowd control
 • safety solutions
 • ticketing
 • light therapy or phototherapy for the grass (Velodrome has a closed roof)
 • lighting in general
 • solutions to repair the grass quickly
 • stadium operation

Any solution that can generate traffic/passage (of people) and money (snack bars, stores, etc.)

 

 

 

Deelname en kosten

U kunt zich tot 25 maart a.s. aanmelden via bijgaand antwoordformulier. De kosten voor deelname aan het collectieve programma bedragen € 695,- (exclusief btw) per bedrijf (maximaal twee personen). De bijkomende individuele kosten, zoals reis- en verblijfkosten, individueel transport zijn voor eigen rekening. Optioneel biedt Transfer Consultancy een op maat gesneden matchmakingprogramma aan. De kosten hiervoor zijn € 1.950,- per bedrijf. Dit houdt een eenmalige korting in van 50%!

 

Reis en verblijf

Uw reis geschiedt op individuele basis.

Hotel Concorde Montparnasse biedt de deelnemers van de handelsmissie een gereduceerd tarief aan voor een overnachting van 25-26 april. U kunt via bijgaand reserveringsformulier rechtstreeks bij het hotel boeken. Het ingevulde formulier dient te worden vergezeld van een kopie van uw creditcard. Reserveringen die worden geannuleerd zullen volledig worden gefactureerd. Het gereduceerde tarief is geldig voor reserveringen die vóór 11 maart a.s. door Hotel Concorde Montparnasse zijn ontvangen.

Uiteraard kunt u ook een hotel van uw voorkeur boeken.

 

Nederlands aanbod
Voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn grote internationale sportevenementen een belangrijke afzetmarkt. De afgelopen 4 jaar heeft de FME met succes gewerkt aan de Taskforce EURO 2012. De bedrijven hebben in deze periode baat gehad bij een “collectieve branding” van Nederland als sportland en leverancier van kennis, producten en diensten ten behoeve van grote sportevenementen. Dit evenement is succesvol afgerond. Op gebied van infrastructuur, logistiek, beveiliging en (stadion)technologie hebben Nederlandse bedrijven voor meer dan 200 miljoen euro aan opdrachten behaald. In navolging van het succesvolle EURO 2012 programma  is FME bezig met het opzetten van programma’s voor het WK Rusland 2018 en WK Qatar 2022, dit wordt gebundeld in het exportplatform Dutch Sports Infrastructure. Bij voldoende aanknopingspunten kan op Frankrijk een meerjarenplanning worden gemaakt. FME werkt hierbij nauw samen met Transfer Consultancy, een vaste partner waarmee FME reeds jaren activiteiten in Frankrijk organiseert.

Annuleringsvoorwaarden 
Op de handelsmissie zijn de ‘Algemene voorwaarden voor deelname aan de door afdeling internationaal ondernemen georganiseerde activiteiten’ van toepassing (zie bijlage).

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Judith van Akkeren, E judith.van.akkeren@fme.nl,  T (+31) 79 353 11 96.

Informatie over de handelsmissie kunt u tevens vinden op http://www.dutchsportsinfrastructure.nl/handelsmissie-task-force-dutch-sports-infrastructure-ek-2016-frankrijk-2

Een overzicht van de tien voetbalstadions voor EURO 2016 treft u aan op https://exporteren-naar-frankrijk.org/2012/06/29/frankrijk-overzicht-van-de-tien-voetbalstadions-voor-euro-2016/