Frankrijk: fusie medische vakbeurzen HopitalExpo, HitParis et GerontExpo/HandicapExpo.

Van 28 t/m 31 mei 2013 vinden de drie toonaangevende Franse medische vakbeurzen HopitalExpo, HitParis en GerontExpo/HandicapExpo voor het eerst tegelijkertijd plaats in het beurscomplex “Porte de Versailles” te Parijs onder de naam “Les Salons de la Santé et de l’Autonomie”. 

Centraal staan  innovaties, kennisdeling en netwerken. Naast een groot exposantenaanbod, biedt dit platform voor “professionals” werkzaam in de zorg, een uitgebreid inhoudelijk programma vol lezingen, demonstraties en simulaties. Het is bovendien dé plek om te netwerken en te leren hoe andere bedrijven en instellingen probleemoplossend en kostenbesparend te werk gaan.

HitParis
HitParis richt zich op technologieën en zorg informatiesystemen. De modernisering van de informatiesystemen blijft een uitdaging voor de organisatie van het aanbod gezondheidszorg in Frankrijk. In 2012 telde HitParis 192 exposanten, 4.025 bezoekers en 320 congresgangers.

HopitalExpo
De door de Franse ziekenhuisfederatie opgezette vakbeurs HopitalExpo heeft als voornaamste doel het onder de aandacht brengen van innovatie in de gezondheidszorg in een perspectief van kostenbeheersing. Daarnaast worden er workshops en trainingen georganiseerd en zijn er thematische ruimtes ingericht om bepaalde aspecten van de ziekenhuiswereld te belichten. In 2012 telde HoptialExpo 345 exposanten, 16.200 bezoekers en 542 congresgangers.

GerontExpo/HandicapExpo
Deze vakbeurs richt zich op organiseren van zorg voor mensen met een beperkte autonomie en alles wat daarbij komt kijken.
In 2011 telde de GerontExpo/HandicapExpo 280 exposanten, 11.000 bezoekers en 450 congresgangers. 

Voor meer informatie: Les Salons de la Santé et de l’Autonomie