Conferentie medische beeldtechnieken in Montpellier

Blog Innovatie Attaché Parijs

Op 11 juni 2013 vond er in Montpellier een conferentie plaats getiteld “Quand l’imagerie médicale traque les cancers”, oftewel: medische beeldtechnieken voor de opsporing van tumoren. De middag werd georganiseerd door het medische cluster Eurobiomed, en het fotonicacluster Optitec, beide afkomstig uit de Franse Mediterranée.

Tijdens de opening door Eurobiomed werd benadrukt dat voor de arts het resultaat telt, en niet zozeer de fysische werking achter de apparaten die zij gebruiken. Tegenwoordig kan echter wel gesteld worden dat vrijwel alle vooruitgang in de medische wereld uiteindelijk zijn oorsprong heeft in een technologische ontwikkeling. Binnen deze technologische ontwikkelingen neemt de fotonica een steeds belangrijkere plaats in en het bijeenbrengen van beide partijen is dan ook zeer belangrijk. Tijdens de zes presentaties kwamen zowel onderzoekers als bedrijven aan het woord.

  • Francoise Cailler, van het bedrijf SurgiMab, presenteerde een nieuwe beeldtechnologie gebaseerd op Near Infrared Fluorescence Imaging, die in…

View original post 429 woorden meer