Miljoenenorders voor Nederlandse luchtvaartindustrie

Blog Innovatie Attaché Parijs

Tijdens de Paris Airshow, de grootste luchtvaartbeurs ter wereld die eens in de twee jaar op de luchthaven Le Bourget wordt gehouden, hebben Nederlandse luchtvaartbedrijven voor tientallen miljoenen euro’s aan contracten en overeenkomsten gesloten. ‘Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen behoren tot de top van de wereld als het gaat om het maken van duurzame en lichte materialen en high-tech systemen voor vliegtuigen,’ aldus minister Kamp. ‘De deals die hier vandaag worden gesloten leveren in Nederland inkomsten en banen op.’ U kunt hier de video-verslag van het bezoek bekijken.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) bezocht woensdag de luchtvaartbeurs, waar vliegtuigbouwer Airbus met verschillende Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en de overheid een intentieovereenkomst sloot over de verdere ontwikkeling van lichtgewicht materialen, die nieuwe vliegtuigen veel lichter maken.

Aan dit project nemen Fokker en Ten Cate deel,  mkb- bedrijven als Airborne Composites en KE-works en kennisinstellingen als de TU Delft, Universiteit Twente en het Nederlandse…

View original post 153 woorden meer