De 10e beurseditie van E-commerce Paris, 24-26 september 2013

E-commerce sept 2013De E-commerce Paris zal dit jaar plaatsvinden van 24 t/m 26 september 2013 in het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles en belooft met 30.000 vakbezoekers, 500 exposanten en 350 georganiseerde activiteiten, het grootste en meest toonaangevende evenement voor de E-business sector in Europa te worden. Bezoekers kunnen er terecht voor de laatste trends en innovaties. De beursindeling is gewijzigd om van E-Commerce Paris  hét cross channeling evenement van het jaar te maken, waarbij het thema “Customer empowerment” de leidraad vormt van het evenementenprogramma, met speciale beursruimtes, een uitgebreid conferentieprogramma en tenslotte de E-Commerce Awards.

 De grens tussen traditionele distributie en e-commerce vervaagt; websites voorzien de handel van verkooppunten terwijl fysieke winkels gebruikmaken van e-devices, terminals, tablets, mobiele versies, enz.  Het is een daadwerkelijke revolutie voor de marktspelers van de e-commerce business.

Om beter te kunnen inspelen op deze veranderingen, vormt de 10e beurseditie van de E-commerce Paris hét trefpunt voor oplossingen bestemd voor efficiënte e-business, cross channeling en het optimaliseren van de klantervaring.

De vakbeurs biedt dit jaar een nieuwe sector « Customer Experience ». Van klantenbinding tot de digitalisering van een verkooppunt, alle oplossingen voor een optimale beleving van de consument worden in deze nieuwe beursruimte belicht.

Deze nieuwe ruimte completeert de 3 reeds langer bestaande sectoren:

Technologieën (platforms, verblijf, betaling, etc.),

Digital Marketing (e-mailing, affiliation, big data, data analyses, etc.) en

Logistics (opslag, verpakking, levering, etc.)

 

De vakbeurs onthult de laatste trends

De invloed van de consument vormt de leidraad van het conferentieprogramma van E-Commerce Paris 2013.  Voortaan laat de consument zich geen zaken meer voorschrijven door marketing- en communicatieboodschappen, bepaalt zelf zijn/haar eigen consumptiegedrag; de consument is cross-channeling, multifunctioneel, streeft naar global consuming, op zoek naar kwaliteit, betrokkenheid en plezier. De klant beschikt over de huidige beschikbare technologische  mogelijkheden (internet, mobiel, social media…) en de merken die hem of haar de meeste “customer empowerment” geven, zullen zich het meest ontwikkelen, door bijvoorbeeld de mogelijkheid te bieden om op ieder moment en iedere locatie aankopen te doen, met een overeenkomstig, compleet aanbod en hoogstaande klantenservice, dezelfde aankoopbeleving, waar deze ook wordt verricht, of tenslotte de productsamenstelling.

Actuele innovaties en toekomstige trends:  de E-Commerce Awards 2013!

De E-Commerce Awards zetten de beste innovaties op het gebied van e-commerce en cross-channeling in de schijnwerpers.  

De vakjury, bestaande uit erkende e-business specialisten, evalueert de kandidaten op criteria als het innoverend karakter van het product of de dienst, het marktpotentieel, of de efficiëntie.  

In 2013 bestaat de jury uit: Yves Tyrode – VOYAGES-SNCF.COM, Pierre Berendes – ORANGE SUISSE, Olivier Carrette – LA REDOUTE, Sylvain Caubel – GROUPE LAFUMA, François Loviton – GROUPE CELIO, Edouard de Miollis – FNAC.COM, Rodolphe Roux – GROUPE PIERRE & VACANCES/CENTER PARCS, David Schwarz – CARREFOUR, Julien Zakoian – VENTE-PRIVEE.COM, Justin Ziegler – PRICEMINISTER, Jean-Rémi Gratadour – ACSEL, Renaud Menerat –MOBILE MARKETING ASSOCIATION FRANCE, Bertrand Pineau – FEVAD, Alain Laidet – SALON E-COMMERCE PARIS.

Om de huidige marktontwikkelingen goed te kunnen weerspiegelen zijn er dit jaar nieuwe categorieën toegevoegd. De 9 categorieën van de E-Commerce Awards 2013  zijn : Acquisitie, Klantenbinding, Klantervaring, Beleving van het merk, Social Business, Multi-screen, Betaling, Technologie en Logistiek.

 

E-commerce Paris

van 24 t/m 26 september 2013 – van 9 tot 18:30 uur

Paris Expo – Porte de Versailles – Hal 7.3

donderdag 26 september open tot 18:00 uur

www.ecommerceparis.com

 

Comexposium

De groep COMEXPOSIUM is één van de belangrijkste Europese beursorganisatoren en beheert 113 manifestaties zoals congressen, consumentenbeurzen en vakbeurzen die 17 sectoren omvatten, waar ieder jaar 36.000 exposanten, waarvan 1/3 internationaal en 3,3 miljoen vakbezoekers, waarvan 330.000 van buiten Frankrijk, elkaar treffen. De 400 medewerkers van Comexposium organiseren 5 van de 10 grootste evenementen: SIAL, Intermat, Equip Auto, SIMA en Foire de Paris.

Informatie in Nederland

Voor het aanvragen van toegangsbadges en meer informatie over de E-commerce Paris, kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.ecommerceparis.com of bij de Nederlandse vertegenwoordiging van de beurs, Promosalons Nederland, e-mail info@promosalons.nl of telefoon 020-4620020, www.promosalons.nl