Frankrijk: nieuwe strategie voor vakbeurs Equip Auto, 16-20 oktober 2013

EEN NIEUWE STRATEGIE VOOR

EQUIP AUTO 2013

 

EQUIP AUTO, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor de complete automotive sector, presenteert tijdens de aankomende 21ste beurseditie een verrassend en vernieuwend programma. Met een luisterend oor naar exposanten en bezoekers, en zich bewust van de huidige marktontwikkelingen, stelt de EQUIP AUTO zich drie belangrijke doelstellingen: meer exposanten (1.800) meer bezoekers (125.000) en een uitbreiding van de evenementen.

Naast het feit dat de EQUIP AUTO 2013 voor het eerst plaatsvindt in 4 beurshallen (2 hallen in 2011) met daarnaast een buitenterrein, hoopt de beursorganisatie de nieuwe doelstellingen te bereiken dankzij een nieuwe strategie, gebaseerd op drie hoofdlijnen: Meer zaken, betere dienstverlening en een uitgebreid evenementenprogramma.

De vakbeurs wordt georganiseerd door Comexposium in samenwerking met haar partners FIEV (Federatie voor Auto Equipment Fabrikanten), en de FFC (Franse Carrosserie Federatie) en is de enige internationale bijeenkomst in Frankrijk waar fabrikanten van auto’s en auto-onderdelen, distributeurs en reparateurs of garages elkaar ontmoeten.

MEER ZAKEN

Tijdens de aankomende 21ste beurseditie worden belangrijke veranderingen doorgevoerd om een maximaal zakelijk succes te kunnen garanderen aan exposanten:

Een uitgebreid en gekwalificeerd productaanbod, met een nieuwe overzichtelijke sectorindeling in de 4 beurshallen, de toevoeging van 2 nieuwe sectoren en demonstraties in de evenementenruimtes in het beurscomplex én op het buitenterrein van 5.000m²

Een hogere bezoekersfrequentie, bestaande uit gekwalificeerd Frans en internationaal bezoek, dankzij bekendmaking via buitenlandse beurzen en media, andere openingstijden waardoor garagehouders de beurs in het weekend kunnen bezoeken, en langere openingstijden (op woensdag van 10 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag van 10 tot 21:00 uur en zondag van 10 tot 17:00 uur) en tenslotte gratis diensten van de Business-meetings voor exposanten en bezoekers.

Een aantrekkelijk aanbod voor stands, met nieuwe prijsaanbiedingen en verlengde inschrijfdata voor exposanten.

 

BETERE DIENSTVERLENING

Voor een optimale ontvangst van de verwachte 125.000 bezoekers, organiseert de EQUIP AUTO nieuwe aanbiedingen, mogelijkheden en diensten:

 ü  Een verbeterde bereikbaarheid voor bezoekers dankzij afspraken met trein- en luchtvaartmaatschappijen en met hotels in Parijs, gratis busvervoer vanaf stations en luchthavens.

ü  Aangepaste tarieven en toegangseisen:  het dagtarief bedraagt 10€ bij online voorregistratie (15€ aan de beursingang) en 30€ voor de hele week (35€ bij de beursingang), e-badges hoeven niet meer te worden omgezet in definitieve badges aan de beursingang en tenslotte is er de mogelijkheid voor M-badges (op smartphones).

ü  Meer bezoekersgemak, in de vorm van bijvoorbeeld de expertise-bezoekroutes georiënteerd op beroep of interessegebied (Innovatieroute, Green Tech route, Demonstratieroute,…), een verbeterde bewegwijzering en beursruimtes speciaal voor ter ontspanning van de bezoekers, met shops, exposities, simulaties en andere verassingen.

 

EEN UITGEBREID EVENEMENTENPROGRAMMA

De vakbeurs staat dit jaar in het teken van ontmoetingen en gastvrijheid met een uitgebreid programma van afspraken en evenementen gedurende 5 beursdagen:

 

Het Internationaal Forum voor een helder overzicht van de aanwezige buitenlandse markten die hun specialisaties presenteren aan inkopers en distributeurs, het Europees Aftersales Forum speciaal voor de internationale distributie van  materieel en reserveonderdelen en hun leveranciers, het Nieuwe Aftersales Forum voor Fabrikanten, uitsluitend bestemd voor exposerende merken, waar voor het eerst rondetafelgesprekken worden georganiseerd met diverse thema’s op het gebied van omzetontwikkeling (opleiding, marketing, nieuwe spelers,…).

Evenementen op binnen- en buitenterrein, waar elke middag themagerichte mini-evenementen zullen plaatsvinden, in de vorm van theorie- en praktijkonderdelen en quizzen waar prijzen gewonnen kunnen worden.

Feestelijke hoogtepunten in het kader van innovatie, met de Innovatieruimte, de Internationale Grand Prix voor Innovatie, toegekend door de internationale Grand Prix jury (uitreiking 16 oktober), de Trofeeën voor Reparateurs en, nieuw in 2013, de Speciale Prijzen, toegekend en uitgereikt door een vakjury op 18 oktober.

Grote feestelijke bijeenkomsten, zoals de EQUIP AUTO Exposantenavond op woensdag 16 oktober, na de uitreiking van de innovatieprijzen, de avondsessies van de EQUIP AUTO op vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober waar exposanten en bezoekers tot 21:00 hun uitwisselingen kunnen voortzetten.

 

MEER BEURSINFORMATIE: www.equipauto.com

 

DEELNAME UIT NEDERLAND

De beursorganisatie verwacht dit jaar ongeveer 1.800 exposanten aan te trekken, waarvan 75% van buiten Frankrijk komt. Op dit moment staan de volgende Nederlandse bedrijven ingeschreven voor deelname aan de EQUIP AUTO: Automatic Choice, Eurol BV, Fomax, Johnson Window Films, Kavo Parts, Kawe BV, Midtronics, MPC Industries, POS Service Holland, Transmission Products Europe en Waiglobal Europe.

INFORMATIE EN CONTACT IN NEDERLAND

In Nederland wordt de EQUIP AUTO 2013 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel: 020-4620020, email: info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot deelname en bezoek aan de beurs. Promosalons Nederland beschikt over inschrijfdossiers, uitnodigingen, reis- en verblijfmogelijkheden, marktinformatie, enz.

 

Over EQUIP AUTO

De internationale vakbeurs voor de aftermarket van de automobielsector, EQUIP AUTO, is één van de belangrijkste trefpunten voor fabrikanten, distributeurs en reparateurs op zoek naar nieuwe producten, diensten of partners. De vakbeurs wordt georganiseerd door Comexposium in samenwerking met de partners/aandeelhouders FIEV (Vakvereniging voor Fabrikanten van Equipment voor Voertuigen) en de FFC (Franse Vakvereniging voor Carrosserie).

 

                                                   

 

Volg de vakbeurs online: www.equipauto.com