Frankrijk zet in op de ‘herovering’ van zijn industrie

Blog Innovatie Attaché Parijs

Frankrijk lanceerde begin september 34 programma’s voor de ‘herovering’ van zijn nationale industrie teneinde weer mee te tellen in de wereld van de veelbelovende industriesectoren. Net als dat het geval was in de jaren ’80 met de Ariane, de TGV, Airbus en de Concorde.
Een industriële doorstart dus eigenlijk. Arnaud Montebourg, Minister van ‘Industriële Wederopbouw’ doet de naam van zijn ministerie eer aan.

Op 12 september vond in aanwezigheid van President Hollande en de Minister Montebourg op het Elysée een ongekend evenement plaats, de ‘Meetings van het nieuwe industriële Frankrijk’. De innovatie-capaciteit van de Franse industrie stond in de schijnwerpers en Montebourg presenteerde 34 industriële heroveringsplannen die grote bedrijven en mkb rond concrete prioritaire terreinen moeten samenbrengen, met steun van de Franse staat. Er is gekozen voor onderwerpen waar Frankrijk goed in is, aldus Arnaud Montebourg, waarbij hij De Gaulle citeerde die in 1926 al adviseerde om gebruik te maken…

View original post 685 woorden meer