Bezoek Lille

Op woensdag 27 november 2013 heeft Lille metropool zijn ware gezicht laten zien aan de Nederlandse ambassadeur uit Parijs Ed Kronenburg.

In één dag heeft NBSO Lille in samenwerking met de collega’s van de Nederlandse ambassade en niet te vergeten onze Honoraire Consul, Me Thomas Buffin getracht de verschillende aantrekkelijke aspecten ten behoeve van het Nederlandse bedrijfsleven  te laten zien aan ambassadeur Ed Kronenburg. Lille Metropool  is de 4de stad van Frankrijk met 4 miljoen inwoners .

Een programma samengesteld met een bezoek aan het Franse bedrijf Biolume Sas   (Trofee winnaar in 2013 voor de handel  tussen Frankrijk & Nederland) gevolgd door de presentatie van een belangrijk internationaal cluster : Santé, Nutrition, Longetivite (N.S.L.) bij Eurasanté .

Tijdens lunchtijd werd een maaltijd aangeboden door Van Gansewinkel  bij een typisch restaurant van de regio. Een bezoek aan haar dochteronderneming in dezelfde stad was niet weg te denken. Coolrec France Sas was de eerste afval unit in Frankrijk op het gebied van elektrische en elektronische onderdelen.

In de loop van de middag was de ICT instantie Euratechnologies aan de beurt  met de presentatie van een Nederlands bedrijf Trade Tracker France  die sinds kort bij het ICT park gevestigd is en van de kennis en de omgeving van de instantie geniet.

En als vóór-laatste onderdeel van het programma een bezoek aan het ProjectCenter in het WTC Lille dat in 20 minuten tijd een algemene presentatie van Lille Metropool getoond heeft.

De tijd gaat snel, zegt men ! ja ! 15 jaar geleden werd NBSO Lille opgericht en het was dan ook de gelegenheid om dit te vieren met een receptie en cocktail met regionale instanties en partners als afsluiting van de dag in aanwezigheid van onze ambassadeur, Ed Kronenburg.

Voor meer informatie: www.nbso-lille.nl