Noord Frankrijk, het nieuwe eldorado van de logistiek

Het oorspronkelijk bekritiseerde logistieke platform Delta 3 is vol en zal binnenkort worden verdubbeld. Voorkeur zal worden gegeven aan gebruikers van de binnenvaart. Bij de lancering in 2003 , was men niet overtuigd van het succes van Delta 3, een logistiek platform in Dourges, ten zuiden van Lille.

Delta 3 bevindt zich in een gouden driehoek: vlakbij de kanaaltunnel, niet ver van de haven van Duinkerken en op weg naar de regio Parijs met toegang tot het Deule kanaal, de snelweg A1 ( Parijs – Lille ) en het spoorwegnet.

Inmiddels zijn de 300.000 vierkante meter magazijnen vol, verhuurd aan grote retailers zoals Decathlon , Kiabi , Oxybul of Yamaha,  en blijft er een nog uit de grond te komen gebouw van 33.000 vierkante meter over. Er zijn 300 miljoen euro publieke en private investeringen gedaan. Het verzadigde platform zal het oppervlak verdubbelen.

Voor meer informatie:

Delta 3

Euralogistic