EQUIPMAG 2014: EEN VAKBEURS VOOR 360° RETAIL INNOVATIE

De 29ste beurseditie van de EQUIPMAG vindt plaats van 16 t/m 18 september 2014 in het expositiecomplex Porte de Versailles in Parijs. Dit toonaangevende evenement in Frankrijk is gewijd aan oplossingen voor verkooppunten en distributie, met een compleet aanbod bestaande uit equipment, inrichting, design, technologieën en trends, bestemd voor merken, winkels, voor elke grootte en alle activiteiten. De rode draad van de vakbeurs in 2014 is het thema « Retail Innovation 360°». In dit kader worden verschillende originele evenementen georganiseerd en oplossingen voor de snel groeiende consumptietrend cross channeling gepresenteerd.

EEN UNIEK INTERNATIONAAL TREFPUNT

Dankzij een unieke positionering op de Franse markt is Equipmag zeer succesvol. Tijdens de aankomende beurseditie verwacht de vakbeurs ongeveer 500 exposanten, waarvan 20% internationaal. Voor het eerst organiseert de Equipmag dit jaar eveneens een internationale editie voor de retail sector: de Equipmag Retail Expo Chine, die plaatsvindt van 15 t/m 17 oktober in Shanghai.

 RETAIL INNOVATION 360°, OM IN TE SPELEN OP DE BEHOEFTEN VAN DE CONNECTED CONSUMENT

De detailhandel is constant in ontwikkeling en op zoek naar innovaties. De consument koopt overal, op elk moment, en via elk medium. De vakbeurs Equipmag streeft ernaar om alle middelen ten behoeve van het inkoopgemak te presenteren aan retail professionals uit alle mogelijke distributiekanalen, met een aanbod van bestaande oplossingen evenals de laatste innovaties. In 2014 staan de schijnwerpers van de Equipmag met name gericht op de onderwerpen shop-to-web/web-to-shop, klantenrelaties, agentschappen en innovatieve concepten of design, voor een 360° overzicht.

 Om bezoekers een compleet en innovatief aanbod te kunnen bieden, presenteert de Equipmag 2014 verschillende nieuwe beursruimtes:

 –          De ruimte E-commerce/Drive/Supply-Chain voor het ontdekken van noviteiten voor de optimalisering van een webwinkel

–          De ruimte Retail Consulting Project waar retailers en bureaus voor retail design, brand image, e-verkoop, digitalisering,… met elkaar in contact gebracht worden

–          Het Start-Up Village waar bezoekers jonge, vernieuwende bedrijven kunnen ontdekken

 Daarnaast vinden er unieke evenementen plaats om alle facetten van de actuele retailsector te belichten:

Retail LaB 2020 wordt georganiseerd in samenwerking met Echangeur by LaSer (Centrum voor technologische innovatie en marketing). Dit evenement beschrijft het traject van de toekomstige consument, vanaf thuis tot het verkooppunt. Een onderdompeling in de toekomst van de handel, 360° in de huid van de shopper.

My Retail 3D, een ludieke en creatieve beursruimte gewijd aan nieuwe ervaringen van de consument. Rondom de zintuigen Zien/Voelen/Proeven, heeft de Designschool in Nantes de connected commerce weergegeven en kunnen bezoekers persoonlijke en geurrijke mogelijkheden in verschillende verkooppunten door Sevessence ontdekken, of genieten van een gratis koffie, aangeboden door Lavazza.

Het TV Platform EQUIPMAG 2014 ontvangt exposanten, partners en deskundige gasten, voor life debatten over actuele onderwerpen.

 Tenslotte geeft het conferentieprogramma het woord aan gerenommeerde Franse en internationale sprekers en maakt van de Equipmag hét toonaangevende internationale vakevenement voor de retailsector dit jaar.

 Contact in Nederland

In Nederland wordt de vakbeurs Equipmag vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel. 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot een bezoek of deelname aan de beurs.