EDF en GDF Suez lanceren elk een investeringsfonds duurzame energie

Blog Innovatie Attaché Parijs

cleantechIn navolging van andere grote Franse bedrijven zoals Total, Alstom en Schneider lanceerde ook het Franse elektriciteitsbedrijf EDF op 15 mei 2014 een investeringsfonds voor start-ups. Het fonds draagt de naam Electranova Capital. EDF zoekt naar meer partners en mikt op een omvang van tussen de 60 en 90 miljoen euro voor Electranova Capital. Enkele dagen later maakte GDF Suez bekend een fonds in het leven te roepen van 100 miljoen euro voor investeringen in veelbelovende bedrijven op het gebied van energietransitie.

EDF: totale investering in R&D van 500 miljoen tot 2019
Electranova Capital is gericht op start-ups in duurzame energie en bevat momenteel 30 miljoen euro. Allianz heeft zich aangesloten bij het initiatief en 10 miljoen euro geinvesteerd. Het staat open voor Franse en Europese cleantechbedrijven. Het gaat dan vooral om centrale energieproductie, netwerken, diensten rondom smartmeters, batterijen, elektrische auto’s en het opladen daarvan. EDF liet tegelijkertijd weten dat…

View original post 164 woorden meer