Silmo: in het hart van de markt

Persbericht, 30 juni 2014

De SILMO (26-29 september 2014) versterkt haar toonaangevende positie in Europa met een zeer compleet en evenwichtig aanbod van exposanten en diensten. De optieksector kent met name veel ontwikkeling op exportmarkten en telt nieuwe marktspelers afkomstig uit de optiekbranche of aanverwante sectoren zoals de industrie voor nieuwe technologieën. Deze ontwikkelingen worden tijdens de internationale optiekvakbeurs in Parijs geïntegreerd in de vorm van een verfijnde sectorindeling, een eerste stap naar een offensievere strategie om exposanten en bezoekers in het hart van de internationale business te plaatsen. Vanuit Nederland is traditioneel veel belangstelling voor de SILMO, ons land staat in de top-3 van bezoekende landen.

 Om de bezoeker beter van dienst te zijn organiseert de SILMO interessante, handige en spectaculaire informatieruimtes op de vakbeurs:

  • Fashion Style
  • Trendforum
  • Merchandising Studio
  • Silmo d’Or awards, etc.. 
  • En natuurlijk de SILMO ACADEMY. Tijdens de aankomende editie, op 28 en 29 september, zal dit wetenschappelijke congres worden voorgezeten door Sarita Soni, Vice-President en partner van de Indiana University (research) en Vice-rector van de Indiana-University-Bloomington, waar zij verantwoordelijk is voor de coördinatie en ontwikkeling van achttien onderzoekcentra op de campus.

Tijdens het congres zullen gerenommeerde personen en specialisten hun kennis delen over het actuele hoofdthema “visuele vermoeidheid”, waarbij verschillende aspecten toegelicht worden door de ogen van de oogarts (Professor J.C. Hache*), van de orthoptist (M. Routon), van de opticien-optometrist (D. Gormand), de onderzoeker (B. Granger) en de ergonoom (B. Sanselme)… Speciale aandacht gaat uit naar vermoeide ogen bij kinderen en jongeren, aangevuld met praktische oplossingen voor het verlichten of vermijden van visuele vermoeidheid of eventuele problemen door het gebruik van slecht aangepast equipment, met voorbeelden van specifieke gevallen uit alle leeftijdsgroepen.

Van 26 t/m 29 september 2014, ontdekt u een compleet en internationaal aanbod op de SILMO in Parijs, hét trefpunt met innovaties voor de gehele optiekbranche.

Deelnemen aan de SILMO? Het kan nog!

Ook wat betreft de exposanten is de belangstelling vanuit Nederland voor de Silmo altijd groot. De komende beurs zijn er weer veel Nederlandse bedrijven als exposant aanwezig: Alexanian, Asia Dragon Europe, BBIG, C-Zone, Dutz Eyewear, Eurovisie Worldwide, Frame Holland, More Eyewear, Proteye Veiligheidsbrillen, Roger Eye Design, Suzy Glam, Tom Stevens,Talba Nederland en Tuneamp hebben hun deelname reeds bevestigd.De Nederlandse vertegenwoordiging van de SILMO, Promosalons Nederland in Amsterdam, begeleidt sinds 2 jaar ook actief de Nederlandse exposanten op de beurs. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus heeft u interesse, dan helpen zij u graag verder!

Op dit moment wordt er tevens hard gewerkt aan het opzetten van een Holland designers paviljoen in de “Village” van de Silmo. De “Village” is voorbehouden aan (top-)designers. Een groep designers, onder aanvoering van Jos Baijens, heeft de handen ineen geslagen om gezamenlijk een stand op te zetten op de Silmo. Door het bundelen van de krachten en het collectief inschrijven, wordt het voor individuele designers aantrekkelijk om naar Parijs te gaan om nieuwe klanten te ontmoeten.

Vertegenwoordiging in Nederland

Op de internetsite www.silmoparis.com kunnen bezoekers terecht voor de voorbereiding van hun beursbezoek, de aanvraag van toegangsbadges, het programmaoverzicht, de beursplattegrond en de exposantenlijst. In Nederland wordt de SILMO vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel: 020-4620020, e-mail: info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot deelname en bezoek aan de beurs.

*Professor Jean Claude Hache, voorzitter van het SILMO ACADEMY congres, is een gerenommeerd neuro-ophtalmoloog. Hij heeft, voor de eerste keer in Frankrijk, een dienst voor functioneel onderzoek van het gezichtsvermogen ontwikkeld, welke van onschatbare waarde is voor het onderwijs en de gezondheidszorg. Zijn onderzoeken worden gekenmerkt door een gediversifieerde benadering, van fundamenteel tot klinisch en de overdracht van technologie.