Jarige SIAL breekt records

Na vijf beursdagen met vele evenementen en ontmoetingen, bereikte de SIAL een uur voor sluitingstijd haar doelstelling van 150.000 vakbezoekers. De grootste voedingsmiddelenbeurs ter wereld vond plaats van 19 t/m 23 oktober in het beurscomplex Paris-Nord Villepinte en onderstreepte wederom haar positie als internationale marktleider met een toename van 10% van het aantal exposanten.

In het kader van de 50ste verjaardag van de SIAL, hebben 6.500 exposanten dit jaar alles uit de kast gehaald om deze beurseditie tot een succes te maken. Beursstands van hoge kwaliteit, een uitgebreid aanbod van diensten en services, een uitstekend zakelijk klimaat en veel media aandacht droegen bij aan een geslaagde beurseditie. Onder de bezoekers was grote belangstelling voor de geselecteerde producten van de SIAL Innovation, met 1.757 deelnemende kandidaten en de uitreiking van 20 prijzen en evenveel medailles.

Naast een kwalitatief en relevant aanbod op de beurs, verwelkomde de SIAL bijna 150 officiële delegaties en prominente gasten. De Franse President François Hollande, Premier Manuel Valls en Stéphane le Foll, Minister van landbouw en woordvoerder van de Franse regering, waren op de SIAL 2014 aanwezig en toonden hun belangstelling aan alle marktspelers uit de Franse en internationale voedingsmiddelenindustrie.

Met meer dan 3.200 journalisten afkomstig uit 100 verschillende landen, uitzendingen van tientallen Franse en internationale radio en tv zenders en meer dan duizend pageviews, werd de SIAL tenslotte goed onder de aandacht van de media gebracht.

Foto’s, video’s en beursinformatie van de SIAL 2014 zijn te vinden op: www.sialparis.com

De eerstvolgende beurseditie van de SIAL: 16 t/m 20 oktober 2016 in Paris Nord Villepinte

Noot voor de redactie

Dit is een persbericht van Promosalons Nederland, de Nederlandse vertegenwoordiging van de Franse beurzen.Voor meer (pers)informatie kunt u contact opnemen met Promosalons Nederland, Tolstraat 127, 1074 VJ, Amsterdam, ( 020-4620020, * info@promosalons.nl, internet www.promosalons.nl Contactpersonen: Coen Rosdorff en Marjolein Rienderhoff (bezoek en pers), Cynthia Kuijper, Estelle Pollet en Alex Venderbos (exposanten). Persinformatie en fotomateriaal kunt u vinden in de persrubriek op de website: www.sialparis.com

Contacts presse : VFC Relations PublicsMarina Perrier – mperrier@vfcrp.fr

Jessica Novelli – jnovelli@vfcrp.fr