NL-FRA conferentie “De Stad van de Toekomst”: 6 workshops, waaronder ‘De Groene Stad’

Bureau Landbouw Raad

De toekomst van de mensheid is in de stad. Maar hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Hoe “slim” en “groen” moet deze stad zijn, om oplossingen te vinden voor toekomstige uitdagingen op het gebied van mobiliteit, energie, bestuurbaarheid en leefbaarheid? Op 20 en 21 november organiseren de Nederlandse ambassade in Parijs en de Franse ambassade in Den Haag, onder auspiciën van het Initiative Franco-Néerlandaise (IFN), een conferentie over “De Stad van de Toekomst”/”La Ville du Futur”: een bijeenkomst van Nederlandse en Franse architecten, planologen, onderzoekers, ondernemers en bestuurders die hierover met elkaar in debat gaan.

Tijdens deze conferentie worden 6 workshops georganiseerd, waaronder ‘De Groene Stad’: de invloed van groen op de stedelijke leefomgeving en duurzame stadsontwikkeling

Zie ook de ambassade website:

http://frankrijk.nlambassade.org/nieuws/2014/11/frans-nederlandse-samenwerking-bij-stedelijke-vernieuwing.html

Presentaties zullen worden gegeven door Lot van Hooijdonk, Wethouder Verkeer & Mobiliteit, duurzaamheid en milieu Gemeente Utrecht, Alain Cousseran

View original post 392 woorden meer