MAISON&OBJET-trends Parijs januari 2015

Bron: persbericht promosalons

Van 23 t/m 27 januari 2015 brengt de MAISON&OBJET de complete sector voor woondecoratie weer bijeen in Parijs tijdens ‘s werelds meest toonaangevende vakevenement voor woondecoratie. Ontstaan in 1995, viert de beurs dit jaar dus haar 20ste verjaardag! Inkopers, architecten en exportbedrijven, waarvan 50% internationaal, treffen elkaar in het beurscomplex Paris Nord Villepinte waar zij de nieuwste ontwerpen en de laatste trends van 3.000 exposanten verdeeld over 9 beurshallen kunnen ontdekken.

Gedurende het hele jaar ontcijferen en analyseren de leden van het Observatorium van de MAISON&OBJET de kleinste voortekenen van veranderingen. Op deze manier kan een belangrijk inspiratiethema worden vastgesteld en uitgewerkt in het Inspirations Book van de MAISON&OBJET PARIS en tijdens de exposities in drie speciale beursruimtes van hal 7, ingericht door François Bernard (Croisements), Elizabeth Leriche en Vincent Grégoire (NellyRodi).

Tijdens de aankomende beurseditie presenteert de MAISON&OBJET het thema MAKE”, vormgegeven in de ruimtes “TECHNO MADE, “HUMAN MADE en NATURE MADE.

NATURE MADE

door François Bernard (Croisements)francois

 

 

 

 

Trefwoorden: art-science, onderzoekers, ervaring, katalysator, mutatie, magie, toeval, fascinatie

Wetenschappers, artiesten en designers spelen met de wetten van de natuur. Aan het toeval overgelaten, zullen experimenten en mutaties levende objecten omtoveren tot fascinerende creaties en voorloper van een nieuwe generatie voorwerpen.

naturemade

 

HUMAN MADE

 door Elizabeth Lericheelizabeth

Trefwoorden: materiaalbewerking, singulariteit, gebaar, kennis, overdracht, nieuwe ambacht

De hand is een nieuw, luxe instrument dat aanraakt en transformeert. Dankzij de kennis van neo-ambachtlieden worden gevoelige en zeldzame voorwerpen gecreëerd. Naast hun functie, vallen deze ontwerpen op door hun eigenaardigheid. De kunst van de creatie bevrijdt het object van de norm en laat voetstappen achter in de tijd.

humanmade

TECHNO MADE

 door Vincent Grégoire (NellyRodi) 

vincent

Trefwoorden: ingenieur, innovatie, partner object, zorgzaam, verbonden, digitaal

Verbergt de designer van de toekomst zich in de jas van een ingenieur? Technologische innovaties verrijken de basismaterialen van mode en design, vernieuwen manieren om mooie, goede en biologische creaties te maken. Dankzij digitale bekwaamheid worden machines zorgzame partners. Ze spelen in op onze individuele behoeften en zorgen voor een betere interactie met directe omgeving of afstand. Ze bieden vooruitzichten voor betere uitwisseling wereldwijd, altijd speels, comfortabel en onafhankelijk.

 technomade

INSPIRATIONS BOOK #26

MAKE

De huidige periode is er niet één van “laissez-faire” maar juist in de hand houden. Zelfgemaakte producten zijn steeds aantrekkelijker en kennis van traditie geeft meerwaarde. De laatste trend is de terugkeer naar essentiële schoonheid van technieken en prachtige materialen. We kijken graag achter de schermen om te zien hoe uitzonderlijke voorwerpen worden geproduceerd. Fabrikanten en kunstenaars herzien de regels van het alter-design. De beschouwing van de natuur, ingenieus handwerk en technologische vooruitgang onderstrepen de evolutie van een veranderende wereld.

Het trendboek van de MAISON&OBJET ‘MAKE’, de 26ste editie, is verkrijgbaar op de website van de beurs of op de beurs zelf (€ 130 incl. btw).

make 

Voor alle informatie over de beurs alsmede het bestellen van toegangsbadges, kunt u terecht op  www.maison-objet.com

Contact in Nederland

In Nederland wordt de MAISON&OJBET vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel. 0031 20 46 20 020, e-mail info@promosalons.nl ). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot de beurs.