Equip’Hotel november 2014: zakelijk en sfeervol

Bron: Promosalons Nederland

De internationale horecavakbeurs EquipHotel, die onlangs in Parijs gehouden is, heeft ruim 111.000 bezoekers getrokken, waarvan 19,2% internationaal. Met een toename van 5% internationale vakbezoekers, een uiterst succesvolle eerste editie van de Export Club en het Top Buyers programma, positioneert de Equip’Hotel zich als dé internationale vakbijeenkomst voor de horecabranche.

 “De afgelopen beurseditie van de Equip’Hotel 2014, van 16 t/m 20 november in Parijs, is succesvol verlopen met een zichtbaar herstel op het gebied van projecten en investeringen. De kwaliteit van het aanbod was hoog, vele noviteiten werden op de stands gepresenteerd en nieuwe ideeën stonden in de schijnwerpers van de trendstudio’s op de Equip’Hotel. Dankzij de actie “Smile” werd er een dynamische en gezellige sfeer neergezet die overal op de beurs merkbaar was en een positieve uitwerking had op de inkopers. Meer dan ooit tevoren heeft de Equip’Hotel haar rol als toonaangevend trefpunt voor de horecabranche bewezen!”, verklaart Corinne Menegaux, beursmanager van de Equip’Hotel.

De bekende horecaondernemer Serge Trigano, sponsor van de beurs, ondersteunde de Equip’Hotel teams, voornamelijk in het kader van de actie Smile, welke leidde tot een aangename sfeer en een positieve op de beursvloer. De Bar Off by Mama Shelter kende eveneens een groot succes met de ontvangst en bediening van de bezoekers en exposanten gedurende de vijf beursdagen.

Dit jaar is de Equip’Hotel er opnieuw in geslaagd om een groot aantal deskundigen bijeen te brengen voor deelname aan debatten en het brengen van oplossingen voor actuele vraagstukken die spelen in de horecasector. Gedurende vijf beursdagen maakten architecten, designers en deskundigen onderdeel uit van het ambassadeursprogramma en deelden hun kennis in het kader van de internationale rondetafelgesprekken. De ambassadeurs van de Equip’Hotel 2014 vormden eveneens een belangrijke ondersteuning voor de Equip’Hotel tijdens de voorbereidingen en de internationale promotie van de vakbeurs. De Nederlandse ambassadeur van Equip’Hotel, Camille Oostwegel, nam o.a. deel aan de persconferentie op zondag en een rondetafelbijeenkomst over boetiekhotels op maandag 17 november.

Internationale ambassadeurs Equip'Hotel

Een deel van de internationale ambassadeurs van de Equip’Hotel, van links naar rechts op de foto: Trond Ramsoskar, Ramon Esteve, Kari Hasselknippe, Johan Larsson, Corinne Menegaux, Michel Rheault, Dorte Krak, Camille Oostwegel, Vertti Kivi….

Tijdens de afgelopen beurseditie werd voor de eerste keer het Export Club programma georganiseerd, voor een optimale bevordering van zakelijke relaties tussen 250 grote internationale inkopers (Thailand, de U.S.A., Chili, Zuid-Afrika, Noord Europa,…), uitgenodigd als ‘Top Buyers’ van de Equip’Hotel, en 400 exposanten met producten en diensten voor de export. Meer dan 3.000 internationale projecten werden op deze manier ingeschreven voor de Export Club en profiteerden van het programma.

Veel internationale vakjournalisten waren aanwezig op de vakbeurs en waren enthousiast over de hoge kwaliteit van deze beurseditie (innovaties, studio’s, trends, rondetafelbijeenkomsten, verschillende beursruimtes). De internationale persconferentie op zondag 16 november trok ongeveer vijftig geïnteresseerde toehoorders.

Daarnaast waren vele buitenlandse bezoekersdelegaties aanwezig op de beurs, waaronder Canada, Marokko, Tunesië, Slowakije, Moldavië, Italië, Thailand en China.

De afgelopen beurseditie van de Equip’Hotel vormde tevens een culinair feest, met de aanwezigheid van gerenommeerde chef-koks (meer dan 150 sterren-koks) in de beursruimte ‘Resto des Chefs’, tijdens de prestigieuze wedstrijden (Trophée Delaveyne, Chef en Or,…) en gedurende de bijeenkomsten voor chef-koks (culinaire colleges). Verse producten werden onder de aandacht gebracht in de Beursruimte voor Producenten en de aanwezigheid van TransGourmet, met onder andere de versmarkt, waar de grote belangen van deze sector uiteen werden gezet.

Andere belangrijke onderwerpen: de snelle uitbreiding van het decoratieaanbod en de ontwikkeling van het aanbod “inrichting van gebouwen en materialen” boden professionals de mogelijkheid om nieuwe ideeën op te doen voor hun horecavestiging.

De Equip’Hotel 2014 in cijfers

  • 111.064 bezoekers, waarvan 19,2% internationaal
  • 1.600 exposanten
  • Meer dan 500 sprekers tijdens de conferenties en rondetafelgesprekken
  • 500 chef-koks, waaronder 150 sterren-koks
  • 15 culinaire en decoratieve wedstrijden met meer dan 250 kandidaten
  • 15 trendstudio’s
  • 250 evenementen en live demonstraties

Het vervolg van de Equip’Hotel

De volgende editie van de EquipHotel vindt plaats van 6 t/m 10 november 2016. Het beursteam heeft nu al vele ideeën voor het verder ontwikkelen van het beursconcept, om een transversaal horeca aanbod te kunnen presenteren en meer antwoorden en oplossingen te kunnen bieden aan de bezoekers. U kunt het laatste nieuws volgen op www.equiphotel.com

Over de Equip’Hotel:

De vakbeurs Equip’Hotel wordt georganiseerd door Reed Expositions, marktleider in de organisatie van vakbeurzen. De belangrijkste horeca evenementen die door deze groep worden georganiseerd zijn: Equip’Hotel Paris, Marocotel by Equip’Hotel, Marocofood, Marrakech Hospitality Style, Parizza, Sandwich & Snack Show, Taste of Paris, Vending Paris. Gezamenlijk verwelkomen ze ruim 2.500 exposanten en meer dan 200.000 vakbezoekers.

Dit is een persbericht van Promosalons Nederland, de Nederlandse vertegenwoordiging van de Franse vakbeurzen. Voor meer (pers)informatie kunt u contact opnemen met Promosalons Nederland, Tolstraat 127, 1074 VJ, Amsterdam, telefoonnummer: 020-4620020, e-mail: info@promosalons.nl, internet: www.promosalons.nl.
Contactpersonen: Coen Rosdorff en Marjolein Rienderhoff.

Persinformatie en fotomateriaal kunt u vinden in de persrubriek op de website: www.equiphotel.com

Promosalons