Frankrijk: 200 bedrijven van vitaal belang voor de economie

Blog Innovatie Attaché Parijs

security ictIn Frankrijk wordt een aantal bedrijven als vitaal voor de economie beschouwd. Deze zijn bij wet verplicht om te investeren in de beveiliging van hun interne informatie- en communicatiesystemen. In totaal gaat het om zo’n 200 bedrijven. Welke dat precies zijn, daarover wordt niet gecommuniceerd.

Als immers de netwerken van grote banken, telecomproviders, vliegvelden, de SNCF (spoorwegen) of EDF (elektriciteit) gehackt zouden worden, dan zouden de gevolgen voor de Franse economie gigantisch kunnen zijn. Hele steden zonder licht, hulpdiensten uitgeschakeld, vliegtuigen aan de grond … kortom een economie die bijna plat komt te liggen en een land dat tot stilstand zou komen.


Opérateurs d’Importance Vitale (OIV)

Daarom wil de Franse staat dat bedrijven die als zogenaamde ‘opérateurs d’importance vitale’ (OIV) beschouwd worden, spelers van vitaal belang, aan bepaalde eisen voldoen. “Jaarlijks vinden meerdere serieuze cyberaanvallen plaats. Soms slagen de hackers erin om in het meest gevoelige deel van een ICT-systeem…

View original post 767 woorden meer