Parijs: Incubators, Experimenten, kansen voor Nederlandse ondernemers

Blog Innovatie Attaché Parijs

Paris&Co, ontstaan uit Invest in Paris en Paris Region Lab Paris&Co, ontstaan uit Invest in Paris en Paris Region Lab

In april 2015 bracht het IA Parijs team een bezoek aan het Welcome City Lab van Paris&Co in het 6e arrondissement van Parijs. Dat bezoek bracht twee kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven aan het licht.

Paris&Co is een nieuwe organisatie, voortgekomen uit het samengaan van het voormalige ‘Invest in Paris’ en ‘Paris Region Lab’. Paris&Co houdt zich dus bezig met zowel het aantrekken van bedrijven naar Parijs als het stimuleren en coördineren van een bloeiend netwerk aan incubators en start ups in Parijs. De vorige burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoë had aangekondigd 100.000 m2 voor start-ups te willen reserveren in Parijs, de huidige burgemeester Anne Hidalgo wil dit oppervlak verdubbelen tot 200.000 m2.

Die omwenteling is aardig op weg. Het wemelt inmiddels in Parijs van de incubators, verspreid over de hele stad. Meer dan 500…

View original post 474 woorden meer