13e Erasmus-Descartes conferentie & Jong Talent bijeenkomst (29 – 30 oktober 2015, Amsterdam)

De Erasmus-Descartes conferenties hebben als doel een plek voor dialoog te vormen tussen de twee samenlevingen. Tijdens deze jaarlijkse conferentie worden personen uit de politiek, economie, wetenschap en media uitgenodigd om te praten over een maatschappelijk thema dat beide landen aangaat. Dit jaar wordt de conferentie op vrijdag 30 oktober in de Openbaare Bibliotheek van Amsterdam georganiseerd. Het centrale thema van de conferentie is “Ecologische transitie en groene groei”. Tijdens deze dag komen prominente personen uit politiek, beleid, onderzoek/wetenschap, bedrijfsleven en landbouwsector uit beide landen bijeen tijdens zes workshops: “circulaire economie”, “intelligente landbouw en klimaatverandering”, “duurzame energiebronnen en groene groei”, “onderwijs en onderzoek naar een ecologische transitie”, “duurzame stad”, “duurzame mobiliteit en koolstofvrije vervoermiddelen”.

Deze conferentie vindt plaats in de aanloop naar de klimaatconferentie COP21 in Parijs.

Datum: 30 oktober 2015, van 9.00 tot 18.00 uur
Locatie: Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143 – 1011 DL Amsterdam)

Alleen op uitnodiging.

Voor meer informatie: zie het programmaboekje of mail naar conf2015@institutfrancais.nl

 

Op 29 oktober organiseren het Réseau Franco-Néerlandais en EP-Nuffic de 6e Jong Talent Ontmoetingen in Amsterdam. Het centrale onderwerp dit jaar is Ecologische transitie en groene groei. Tijdens deze bijeenkomst zullen dertig jonge studenten professionals, uit zowel Frankrijk als Nederland debatteren over dit essentiële onderwerp en zich zo voorbereiden op de Erasmus-Descartes conferentie op 30 oktober.

Meer informatie: http://www.frnl.eu/nl/inspirerendeontmoetingen/jeunestalents/?cid=34