MKB-event 28 oktober 2015

Een gezellig succes, dat was het MKB event dat gehouden werd op het Atelier Néerlandais gisteren. Een dertigtal Nederlandse ondernemers was aanwezig en discussieerde met elkaar over de Franse wetgeving met betrekking tot belasting en arbeidsrecht. Een hele klus om die te begrijpen, blijkt voor iedereen. Zoals advocaat en spreker Jean-Yves Connesson wist te vertellen: ondernemen in Frankrijk heeft een groot nadeel: het duizenden pagina’s dikke arbeidsrechtenboek (code du travail).

Het was een levendige avond, meerdere mensen hadden vragen, slimme opmerkingen en de link naar de Nederlandse wetgeving werd regelmatig uitgelegd, zeker een evenement waar iedereen wat van heeft opgestoken.

De avond werd geopend door Huub Buise, hoofd van de handelsraad op de lokale Nederlandse ambassade, tijdens deze opening was er ruimte voor wat de ambassade doet en in de planning heeft dit jaar, wat het idee is van het mkb-platform dat de ambassade gecreëerd heeft en het Atelier Néerlandais. Vervolgens werd een tour du table gedaan en begon de presentatie.

Na dit alles was er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar de problemen en ideeën van het ondernemersschap in Frankrijk te delen.

Heeft u het MKB-event gemist en wenst u de volgende keer wel aanwezig te zijn? Aarzel dan niet om contact op te nemen met par-ea@minbuza.nl.

003