Dutch fashion op de Marché des Modes

Op 4, 5 en 6 december keert de Marché des Modes voor de 27ste keer terug naar Roubaix, Nord-Pas-De-Calais.

Elke editie nodigt de Marché des Modes een groep buitenlandse ontwerpers aan om hen aan te moedigen naar Frankrijk te komen en het Franse publiek te leren kennen. Tijdens deze editie zal er een tiental talentvolle Nederlandse ontwerpers aanwezig zijn die hun creativiteit heeft gebruikt om de beurs aan te kleden met een stukje Amsterdam, en, zoals de beurs zegt: om op 5 december Sinterklaas mee te kunnen nemen naar Frankrijk.

Amsterdam zal de inspiratie zijn deze editie, waarbij met moet denken aan de kleine straatjes, veel bohemian en veel kunstzinnige ontwerpen, maar ook aan kanalen, kleine cafés en fietsen. Broodjeszaak Pain Quotidien uit Lille zal tijdens de beurs aanwezig zijn met een speciaal aangepast menu.

Een kleine greep uit de Nederlandse ontwerpers: Studio Myr, SPRDLX, Peterson + Stoop en Mees. Verder is er ook nog een focus met het label Made in France, die een groep Franse mode ontwerpers in het zonnetje zet.

De beurs is gratis te bezoeken om vrijdag 4 december van 16u – 21u, zaterdag 5 december van 11 tot 22u en op zondag 6 december zal hij open zijn van 11 tot 19u.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.maisonsdemode.com.

studio-myr-27ème-marché-des-modes-maisons-de-mode-roubaix-décembre-2015