Het economisch netwerk is er voor u!

U wilt uw bedrijf uitbreiden naar Frankrijk of wellicht een heel nieuw bedrijf starten op Franse bodem. Waar begint u? Welke stap komt na het creëren van een goed idee? Dit zijn vragen die elke Nederlandse ondernemer met een drang naar Frankrijk wel zal herkennen. De Nederlandse ambassade in Parijs kan u helpen hier de juiste antwoorden op te vinden.

In tegendeel van wat vaak wordt gedacht is een ambassade niet alleen aanwezig in een land om mensen te helpen met paspoorten of visa. Dit blog is samengesteld door het economisch netwerk van de Parijse ambassade, die als doel heeft de handelsbevordering tussen Nederland en Frankrijk te verbeteren. Wilt u beginnen met ondernemen in Frankrijk dan zou u contact op kunnen nemen met het economisch cluster, bestaande uit mensen met vergevorderde ervaring binnen de Franse economie.

U heeft een idee, maar ook heel veel vragen. Wat nu?

Als u inhoudelijke vragen heeft over een specifieke sector kunt u vaak geholpen zijn door de website van verschillende vakbonden te kijken, of bij de CCI.

Voeding – Association Nationale des Industries Alimentaires
Bankleven – Fédération Bancaire Française
Chemie – Union des Industries Chimiques
Agricultuur – Fédération du Commerce Agricole et Agroalimentaire
Distributie – Fédération du Commerce et de la Distribution

Meer vakbonden

Informatie op maat

Als u uitgebreide vragen heeft dan kan informatie op maat interessant zijn. De ambassade biedt in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland deze service aan. U zult dan binnen vier weken een dossier ontvangen met de door u samengestelde vragen, die door ervaren medewerkers zullen zijn beantwoord. Meer informatie over informatie op maat vindt u hier.

Contact met de ambassade

Als u vragen heeft over ondernemen in Frankrijk kunt u ook altijd terecht bij de ambassade. Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken via : +33 1 40 62 33 25 of 27.

Economisch gerelateerde vragen kunt u ook e-mailen naar par-trade@minbuza.nl. U zult dan spoedig een reactie ontvangen.

Wilt u liever langskomen in Parijs? Bel dan voor een afspraak of stuur ons een email, dan gaan wij samen opzoek naar een geschikt moment.