EquipHotel 2016: Trends, innovaties en business

hotel
Van 6 t/m 10 november 2016 vindt in Paris Porte de Versailles de aankomende beurseditie van de Parijse horecavakbeurs EquipHotel plaats. De EquipHotel ondersteunt al ruim 50 jaar de Franse en internationale horecabranche bij het analyseren van trends, het ontdekken van innovaties en de bevordering van zakelijke ontmoetingen. Dit wordt gedaan met de volgende doelstelling: nieuwe oplossingen presenteren en zakelijke kansen bieden aan alle marktspelers van de horecasector. De EquipHotel dient als inspiratiebron voor architecten, decorateurs en designers wereldwijd.

  • Een 360° aanbod

De EquipHotel is het belangrijkste trefpunt voor de horecabranche en presenteert concrete oplossingen aan meer dan 111.000 professionals gedurende 5 dagen. Met 30 activiteitensectoren en 1.600 exposanten verdeeld over 5 expositiehallen, presenteert de vakbeurs een alomvattend en transversaal aanbod voor de complete branche en kan iedere professional er terecht voor het vinden van passende oplossingen.

  • Internationaal platform

In 2014 is de hotelfrequentie van de regio Parijs opgelopen tot 66,7 miljoen overnachtingen. Hiermee blijft de stad Parijs de belangrijkste bestemming ter wereld. De EquipHotel onderstreept deze internationale ontwikkeling van de horecabranche: in 2014 was 19,2% van alle bezoekers internationaal. De bezoekers top-10 bestaat uit de volgende landen: België, Italië, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Marokko, Tunesië, Algerije en Nederland. Wat betreft het aanbod op de beurs, is 30% van de 1.600 exposanten internationaal.

Dankzij een speciaal programma voor internationale uitwisseling kunnen topinkopers uit alle continenten hun toekomstige zakelijke projecten initiëren en concretiseren.

  • Innovaties & Trends

 

De EquipHotel zet zich in voor de ontwikkeling van de branche. Bijgestaan door een commissie van erkende deskundigen en liefhebbers houdt de EquipHotel zich bezig met het ontcijferen van trends, het analyseren van nieuwe consumptiepatronen en het belichten van innovaties (met het INNOV16 forum) die inspelen op de veranderingen in de sector. Veel deskundigheid komt tijdens de EquipHotel bijeen in het kader van een belangrijke doelstelling, te weten de klantervaring.

  • Een droom wordt waarheid in STUDIO16 van EquipHotel!studio

Een gedurfd project voor een tijdelijk hotel van 3 etages hoog en meer dan 4.000m² oppervlakte, wordt gebouwd in het midden van hal 7. Van lobby tot kamers, vergaderzalen, restaurant en bar, EquipHotel presenteert hier het beste aanbod voor een toekomstig horecaetablissement, waarbij de beleving van wonen, uitwisselen en emotie centraal staat.

 

  • Netwerken

Ontmoetingen en business vormen eveneens een belangrijk onderdeel van het beursprogramma in 2016. De vakbeurs organiseert het programma ‘Top Buyers’ Club’ gericht op de bevordering van het netwerken en het samenbrengen van inkopers met verkopers.

  • Sfeer

Tijdens de EquipHotel worden vele wedstrijden en culinaire demonstraties georganiseerd in de ‘Studio des Chefs’ en eveneens kunnen bezoekers de feestelijke demonstraties van de ‘Bar off’ bijwonen.

  • Verbinding

De EquipHotel, het enige evenement waaraan alle vakbonden en verenigingen van de Franse horecabranche bijdragen, brengt de complete internationale horecabranche bijeen dankzij haar netwerk van partnerorganisaties en ambassadeurs op regionaal en internationaal niveau.

coll

EquipHotel organisatie

De vakbeurs EquipHotel wordt georganiseerd door Reed Expositions, marktleider in de organisatie van vakbeurzen. De belangrijkste horeca evenementen die door deze groep worden georganiseerd zijn: EquipHotel Paris, Marocotel by EquipHotel, Marrakech Hospitality Style, Parizza, Sandwich & Snack Show, Japan Food Show, Vending Paris. Gezamenlijk verwelkomen ze ruim 2.500 exposanten en meer dan 200.000 vakbezoekers.

Vertegenwoordiging in Nederland

Op de internetsite www.equiphotel.com kunnen bezoekers terecht voor de voorbereiding van hun beursbezoek, de aanvraag van toegangsbadges, het programmaoverzicht, de beursplattegrond en de exposantenlijst. In Nederland wordt de EquipHotel vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel 020-4620020, e-mail: info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot een bezoek aan de beurs.

linkss
linnnnk