Frankrijk streeft naar groei van biogasgebruik

crois

Ségolène Royal, de Franse minister van Energie en Ecologie heeft een bindend voorschrift  gepresenteerd met daarin diverse maatregelen voor de gassector, dat gericht is op de bevordering van de ontwikkeling van biogas.

Deze regelgeving geeft de overheid de mogelijkheid om een aanbestedingsprocedure te starten voor de ontwikkeling van biomethaan. Deze aanbestedingsprocedure zijn vooral interessant voor crowdfunding platforums.

De biogas sector draagt bij aan ‘groene groei’, met andere woorden: aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie, de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en de ontwikkeling van circulaire economie, met nuttige toepassing ( o.a. recycling, hergebruik etc.)  van lokaal geproduceerd afval.

Een groot gedeelte van de groei van biogas kan worden gerealiseerd door middel van het injecteren van biomethaan, een ‘schone’ gas, in het aardgasnet. Deze methode levert onder andere een hogere energierendement op en draagt bij aan het doel om ervoor te zorgen dat in 2030 10% van al het gasgebruik bestaat uit gas verkregen uit hernieuwbare bronnen. Er zijn al meer dan 300 projecten geconstateerd bij verschillende (natuurlijke)aardgas netbeheerders die deze methode gebruiken.

Bron (FR): Klik