SIAL Paris 16 t/m 20 oktober 2016

Sial

SIAL PARIS 2016, ook een bron van inspiratie voor horeca professionals

Inspiratie is van essentieel belang voor de horeca en foodservice branche: voor de bevordering van een creatieve keuken en om te kunnen inspelen op de vraag van de consument, op zoek naar nieuw en verrassend voedsel. Chef-koks kunnen op de SIAL Paris van 16 t/m 20 oktober 2016 terecht voor het vinden van nieuwe smaken, texturen en kleuren, ingrediënten om hun creativiteit te voeden. Op 270.000 m² presenteert de beurs een inspirerend aanbod bestaande uit 400.000 lokale en mondiale producten van 7.000 internationale exposanten. Daarnaast wordt er een uitgebreid evenementen- en conferentieprogramma georganiseerd waar verschillende thema’s worden belicht, van ingrediënten tot producten en tevens aandacht uitgaat naar trends op het gebied van gezondheid, biologische producten, uitheemse producten en digitaal voedsel.

De sector La Cuisine, waar gerenommeerde chef-koks de mooiste gerechten bereiden, blijft zonder twijfel het best bezochte evenement van de SIAL Paris. Daarnaast zal een internationale sterren chef-kok dagelijks een lokaal gerecht uit het desbetreffende land bereiden. Tenslotte wordt in 2016 voor de tweede maal een speciale SIAL Innovatieprijs voor de foodservice/catering toegekend.

> Speciale aandacht voor horeca op de SIAL Paris

Joël Robuchon was ‘Meilleur Ouvrier de France’ in 1976, ‘Chef-kok van het jaar’ in 1987 en zelfs ‘Chef-kok van de eeuw’ in 1990, en is de meest bekroonde Michelin sterren-kok wereldwijd. Als partner van Fleury-Michon sinds 28 jaar, heeft hij deelgenomen aan het evenement ‘50 jaar, 50 chefs’ van de SIAL 2014. Joël Robuchon is in 2016 aanwezig tijdens de SIAL persconferentie in september en maakt onderdeel uit van de selectiecommissie voor de SIAL Innovatieprijzen, naast o.a. Elior en Gault&Millau. Daarnaast participeert hij in het SIAL TV forum tijdens de openingsdag van de beurs op 16 oktober en stelt hij een horeca bezoekroute samen, naar speciaal geselecteerde producten van exposanten.

Een podium voor nieuwe talenten
Voor de eerste keer, kent de SIAL Paris dit jaar de Espoirs de la gastronomie’ (nieuwe gastronomische talenten) toe, aan trio’s bestaande uit een chefkok, sommelier en gastheer/vrouw, die tijdens de vakbeurs tegen elkaar strijden. “De doelstelling hiervan is om opkomende talenten te tonen op een internationaal podium” licht Michel Blanchet, Ere-voorzitter van de Cuisiniers de France toe. Naast het bieden van unieke media aandacht aan de deelnemers, biedt dit evenement de gelegenheid aan bezoekers om kennis te maken met de toekomstige gastronomie.

La Cuisine en het VIP restaurant, die sinds 2012 inventieve en gedurfde recepten laten proeven aan de gasten, ontvangen dit jaar de leerlingen van FERRANDI Paris. Dit opleidingsinstituut houdt de traditionele Franse gastronomie in stand en baseert zich op praktijk en precisie, de verwerving van fundamentele technieken en vaardigheden. De studenten (bachelors restaurant management) ondersteunen de sterren chef-koks gedurende vijf beursdagen, tijdens de kookdemonstraties en de bediening van de lunches.

Rungis, internationale markthallen: een hoogwaardige samenwerkingspartner
De SIAL Paris heeft besloten om de samenwerking met de Internationale Markthallen Rungis dit jaar te verlengen. Deze grootste markt voor verse producten ter wereld levert aan de chef-koks kwaliteitsproducten die zij gebruiken in hun gastronomische recepten.

De ‘SIAL OFF’, een uniek gastronomisch bezoek aan Parijs
Dankzij de adressen geselecteerd door Gault&Millau kunnen bezoekers en exposanten de meest interessante gastronomische adressen van Parijs ontdekken. De ‘SIAL OFF’ bestaat sinds 2012 en biedt de unieke mogelijkheid om van Parijs te genieten en te profiteren van speciale aanbiedingen van de beste restaurants, café’s en bars, geselecteerd door Gault&Millau.

> SIAL Paris, het centrum voor wereldwijde catering
De cateringsector werkt voortdurend aan vernieuwing en ontwikkeling, om mee te kunnen gaan in de tijd en in te spelen op de steeds meer complexe wensen van liefhebbers.


Op de internetsite www.sialparis.com kunnen bezoekers terecht voor de voorbereiding van hun beursbezoek, de aanvraag van toegangsbadges, het programmaoverzicht, de beursplattegrond en de exposantenlijst.