Technologies clés 2020 : Frankrijk heeft de blik op de toekomst van zijn industrie

Blog Innovatie Attaché Parijs

Het Franse ministerie van Economie, Industrie en Digitaal laat iedere vijf jaar een studie uitvoeren voor de industrie, Technologies Clés, oftewel ‘Sleuteltechnologieën’ geheten. Het is een blik in de technologische toekomst met als doel om die strategische technologieën te identificeren die essentieel zijn voor de concurrentiekracht van de Franse industrie op middellange termijn (vijf jaar, soms langer). Een waar handboek voor de industrie dus, voor  grote bedrijven maar vooral ook voor het mkb.

De studie, waarvan in mei 2016 de vijfde editie verscheen, is inmiddels een referentie voor bedrijven en andere economische spelers in het Franse innovatie-ecosysteem zoals de Pôles de Compétitivité maar ook voor beleidsmakers.

De Steuteltechnologieënstudie 2020 werd uitgevoerd tussen najaar 2014 en begin 2016, onder leiding van de DGE (Direction Générale des Entreprises), het directoraat-generaal Bedrijfsleven van het Franse ministerie van Economie, en uitgevoerd door de bureau’s Erdyn en Alcimed. De kaarten en visuele presentaties zijn…

View original post 774 woorden meer