Franse delegatie op bezoek in Nederland – 18-21 April 2017

Voyage d'étudesOp 18 april zal er een Franse delegatie met de Thalys vanuit Parijs naar Nederland afreizen om verschillende bedrijven rond het thema circulaire economie en recycling te bezoeken.

De reis is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Nederlandse ambassade in Parijs en OREE (www.oree.org). OREE is een multi-stakeholder die verschillende bedrijven samenbrengt om de beste oplossingen op gebied van milieu te ontwikkelen en te implementeren.

De Franse delegatie bestaat uit 20 bedrijven die samengesteld zijn uit de leden van OREE.

Gedurende drie dagen zal de Franse delegatie kennis maken met verschillende bedrijven in Rotterdam, Waalwijk, Son (Brainport), Zutphen en Amsterdam. De bedrijven die worden bezocht hebben geïnvesteerd in sectoren zoals biogas, textiel en plastic recycling, recycling apparatuur, watermanagement etc.

Op donderdag 20 april zal de Franse delegatie worden ontvangen door de Gemeente van Amsterdam. Aansluitend organiseert de Nederlandse ambassade een netwerk moment op een rondvaartboot door Amsterdam. Dit netwerk moment maakt het mogelijk voor Nederlandse bedrijven om de delegatie Franse bedrijven te ontmoeten. Op vrijdag 21 april zal er een workshop plaatsvinden over het thema « Green Deals ». Tijdens deze workshop zullen verschillende Nederlandse Green Deals en Franse en Nederlandse ministeries hun ervaring op het gebied van de implementatie van deze innovatieve projecten, die vaak gebaseerd zijn op grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden, delen.

Wilt u op de hoogte blijven van de reis? Volg ons op onderstaande kanalen:
Twitter: https://twitter.com/NLeconFR   #NLFRcirculaire
Facebook: https://www.facebook.com/AmbassadePaysBasFrance/