Breton zoekt partner

De economie van Bretagne wordt gezien als een succesverhaal: lagere werkloosheid, hogere groei en een groter optimisme ten opzichte van het Franse gemiddelde. Om van die ontwikkeling te profiteren, organiseert Bretagne Commerce International (BCI) van 3 tot en met 5 juli een van de belangrijkste bijeenkomsten in de regio: het International Business Partnering Forum, in de kustplaats Saint-Brieuc.

Sectoren die het goed doen in Bretagne zijn, naast de agroalimentaire (landbouw / levensmiddelen) en de maritieme sector, met name duurzame energie en de energietransitie, Smart Grid, digitalisering en IT/cyber security. Die sectoren ontvangen actieve steun van de regionale overheid.

Het NBSO Nantes, verantwoordelijk voor de Nederlandse handelsbevordering in Bretagne en Pays de la Loire, is bij deze 5e editie aanwezig met een eigen stand voor ondersteuning ter plaatse. U kunt de stand ook gebruiken als meetingpoint voor uw afspraken en, als u bezoeker bent, om foldermateriaal neer te leggen. Neem contact op met het NBSO Nantes voor afspraken hierover.

Het NBSO werkt samen met BCI voor de matchmaking tijdens het evenement. Om die matchmaking optimaal te laten zijn, kunt u vooraf contact met het NBSO-kantoor in Nantes opnemen voor afstemming en suggesties voor potentiele partners. Ook adviseert het kantoor graag over de seminars en workshops die voor u van belang kunnen zijn.

BCI telt meer dan 770 leden en beschikt over een omvangrijk netwerk van meer dan 4000 bedrijven en instellingen in regio. OPEN de l’international is een van de efficiëntste manieren om nieuwe zakelijke kansen in West-Frankrijk te ontwikkelen.

Het programma 3, 4 en 5 juli

3 juli: Matchmaking.

Via de website OPEN de L’international kunt u al voor uw komst naar Saint-Brieuc afspraken maken met bedrijven en instellingen of u aanmelden voor workshops of ontmoetingen met de Bretonse regionale instanties. Het NBSO Nantes is deze dag met een eigen stand ter plaatse.

BCI organiseert 35 ateliers voor de 1 500 deelnemers, waaronder 200 buitenlandse bezoekers, 1 000 B2B meetings.

4 en 5 juli: Bedrijfsbezoeken

Deelnemers worden gekoppeld aan de voor hen interessante sectoren voor bezoeken aan innoverende Bretonse bedrijven. Aanmelding vooraf.

Tip: Bij belangstelling is het raadzaam om snel accommodatie te boeken in Saint-Brieuc of omgeving. Reizen per auto via Normandië, trein (Thalys+TGV), of vliegtuig met KLM/AF rechtstreeks naar Rennes (huurauto is aan te raden voor reis naar Saint-Brieuc.)

Meer informatie

Heeft u vragen over dit evenement of de het zakendoen in de regio Nantes? Of wilt u in contact komen met Franse bedrijven? Neem dan contact op met de NBSO in Nantes (Frankrijk) en bespreek uw vragen. De NBSO voert bijvoorbeeld een Zakenpartnerscan uit om geschikte contacten voor u te vinden in Frankrijk.

NBSO Nantes
Immeuble Skyline
22 mail Pablo Picasso
44000 Nantes
T +33 (0)2 40 95 36 65
E contact@nbso-nantes.fr
Website evenement: http://www.opendelinternational.com/?locale=en

Internationaal ondernemen


Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.
Bron: NBSO Nantes