PARIS RETAIL WEEK 19-21 SEPTEMBER 2017 – PORTE DE VERSAILLES – HAL 7.3

De komende editie van de Paris Retail Week, het Europese vakevenement voor (e)retail, vindt plaats van 19 t/m 21 september 2017 in hal 7.3 van het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles. De complete retailsector komt bijeen tijdens de Paris Retail Week, die de synergie van retail en e-business versterkt en optimaal zicht biedt op toekomstige uitdagingen. Live Retail vormt de rode draad tijdens deze 3e beurseditie en onderstreept de ontwikkeling van authentieke, menselijke en ervaringsgerichte retail, met real time aanpassingen en gebaseerd op merkbeleving.

 Live Retail
Retail wordt momenteel gekenmerkt door een nieuw paradigma: consumenten en merken bouwen een nieuwe relatie op, gebaseerd op verstandhouding en betrokkenheid, en streven naar authentieke, humane en ervaringsgerichte retail, Live Retail genaamd en hoofdthema van de aankomende beurseditie van de Paris Retail Week.

Live Retail vormt de rode draad van het conferentieprogramma en wordt in alle aspecten benaderd tijdens de plenaire sessies en keynotes. Gerenommeerde Franse en internationale specialisten nemen het woord tijdens de debatten om kwesties in dit verband toe te lichten.

Retail van A tot Z
De editie 2017 presenteert optimaal inzicht in de uitdagingen van de toekomstige retail en biedt een helder perspectief op de verwachtingen van een ervaren en connected consument, voor retailers, merken en e-business.

Gedurende 3 beursdagen vormt Parijs de hoofdstad voor connected retail en brengt 600 exposanten en 30.000 vakbezoekers bijeen.
Tijdens het vakevenement worden oplossingen, diensten en producten gepresenteerd aan retailprofessionals op zoek naar innovatieve aanbieders op het gebied van:

– IT For Commerce
– Betaalsystemen
– Marketing, Data en Klantrelaties
– Logistiek, E-Logistics & Supply Chain
– Digitalisering van het verkooppunt

Start-Up Village
De Paris Retail Week organiseert een Start-Up Village, waar nieuwe bedrijven hun meest innovatieve retail oplossingen presenteren en een speciale ruimte voor adviesbureaus gespecialiseerd in problematieken in het kader van connected retail.

Business Meetings
Business Meetings, één-op-één gesprekken die worden gepland voorafgaand aan de beurs, zijn toegankelijk voor alle bezoekers op zoek naar exposanten met concrete oplossingen voor de ontwikkeling van hun projecten.

Speed Networking
Twee maal per dag vinden informele ontmoetingen plaats met exposanten en wordt uitgewisseld met een maximum aantal aanbieders van oplossingen. Deze ontmoetingen duren 1½ uur en vinden plaats in gezellige ruimtes waar de volgende thema’s worden behandeld: verbetering van de gebruikservaring, digitale transformatie van de winkel, predictive marketing, data, betaalsystemen en levering.

Paris Retail Tours
Twee verschillende Paris Retail Tours leiden bezoekers naar diverse Parijse retailconcepten, geselecteerd vanwege hun innovatieve karakter, de toepassing van nieuwe technologieën, onderscheidende inrichting of design en merchandising die de aandacht trekt van de bezoekers.

 Paris Retail Awards
De Paris Retail Awards belonen de beste innovaties op het gebied van e-commerce en retail. Dankzij deze prijzen krijgen de winnaars meer naamsbekendheid en wordt de inzet van het team beloond. Meerdere prijswinnaars van de voorgaande edities ontvingen bovendien financiële of menselijke middelen dankzij hun prijzen.

Rookie Of The Year  De Rookie Of The Year richt zijn schijnwerpers op 3 start-up finalisten. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de beurs op dinsdag 19 september om 17 uur.

Voor meer beursinformatie: http://www.parisretailweek.com/