LE MONDIAL DU BÂTIMENT 6-10 NOVEMBER 2017

De aankomende editie van de Mondial du Bâtiment, het grootste internationale vakevenement voor de bouwsector, vindt plaats van 6 t/m 10 november 2017 in Paris Nord Villepinte. De vakbeurs streeft ernaar concrete oplossingen te presenteren waarmee bouwprofessionals kunnen inspelen op de herstellende markt en zich kunnen aanpassen aan de ingrijpende ontwikkelingen in de sector.

Solutions Hubs
Nieuw tijdens de 2017-editie zijn de Solutions Hubs, beursruimtes met evenementen die inspelen op de verwachtingen van 60.000 belangrijke voorschrijvers aanwezig op de drie vakbeurzen van de Mondial du Bâtiment: architecten, aannemers, ingenieursbureaus, economen, algemene ondernemingen.
Op ideale locaties, aan de ingang van de beurshallen en met de aanwezigheid van presentatoren, presenteert iedere ruimte een selectie producten die, gecombineerd, concrete oplossingen vormen voor belangrijke behoeften van opdrachtgevers en aannemers.

De INTERCLIMA+ELECHB Hub: Energie en comfort voor de dienstensector (hal 2)
Hier worden technische oplossingen gepresenteerd voor minder energieverbruik volgens de E+C norm, die de industrie aanspoort om nieuwe oplossingen aan te bieden.
Voorbeelden van enkele belangrijke thema’s:
Het bieden van comfort aan een internationale clientèle, op het gebied van airconditioning en warmwater-voorziening
-Voldoen aan de voorwaarden van de E+C certificering
-Energieproductie en – opslag
-Verantwoord energiegebruik door de bewoners
-Gezondheidsinstellingen voorzien van comfort en hygiene
-Verschillende behoeften in hetzelfde gebouw combineren, door terugwinning van afval van de één, ten behoeve van een ander.

De badkamer en wooninterieur (hal 3/ hal 4) Hoofdthema : Badkamers en Wooninterieurs
Op een oppervlakte van ongeveer 200m², wordt een selectie producten gepresenteerd die concrete oplossingen vormen voor de behoeften van voorschrijvers met projecten voor wooninterieurs en/of badkamers voor vele typen gebouwen:
-Hotels: De combinatie van design met functionaliteit
-Nieuwe collectieve gebouwen: Kwalitatieve voorzieningen tegen beheersbare onkosten
-Renovatie van individuele woningen: Inrichting en ontwikkeling van beperkte ruimtes
-Commerciële gebouwen: De uitrusting van collectieve ruimtes met het oog op comfort en intensief gebruik
-Gezondheid: Voldoen aan sanitaire normen en zorgdragen voor het welzijn van de gebruikers

De Hub Duurzaam Bouwen en Renoveren (hal 6)
De ruimte van 125m2 zal gebruikt worden om een selectie producten te presenteren met concrete oplossingen voor actuele vraagstukken.
Voorbeelden van thema’s die aan bod komen
-Energie-positief en low-carbon bouwen (E+C-);
-Eco-verantwoordelijk bouwen en renoveren (biologisch of gerecycled material)
-Stedelijke bouw en renovatie (verhogen, vernieuwen en isoleren, renovatie van oude gebouwen, het gebruik van aangepast bouwplaatsmaterieel, snel bouwen,…)
-Bouw en renovatie voor meer gebruiksgemak (verbetering luchtkwaliteit, betere akoestiek, verbetering van de toegankelijkheid, meer gebruik van natuurlijk licht, connected voorwerpen, smart building…).

De Hub Toekomstige Bouw (hal 5A-6)
Hier worden nieuwe producten en technologieën voor de toekomstige bouw gepresenteerd: toekomstige materialen, energieproductie en -opslag, connected voorwerpen/loT, nieuwe applicaties, big data, BIM, platforms voor samenwerking, augmented reality, 3D printing, etc.

 

 

 

Op donderdag 9 november is de prijsuitreiking voor Smart Home & Building door de FDD, georganiseerd in samenwerking met Construction21 en de SBA.

Gedurende de vijf beursdagen van de BATIMAT, animeert COBATY PRG een gezamenlijke werkruimte volgens het BIM. Afwisselende teams werken aan een project voor sociale woningbouw, waaraan geleidelijk bijdragen van toekomstige exploitanten en gebruikers worden toegevoegd. Elke dag kunnen bezoekers dit 3D project live meemaken.

Voor meer informatie:
www.lemondialdubatiment.com/en/
Internationaal pers Attachée:  Carine Bogusz / carine.bogusz@reedexpo.fr
Perscontact in Nederland: Coen Rosdorff / Marjolein Rienderhoff info@promosalons.nl / tel. 020-4620020