Waste Meetings 6 – 7 december in Lyon

logo_waste_meetings petitInternationale business meeting afvalverwerking

Afvalbeheer in de Franse recycling sector biedt mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers

 De afvalproductie in Frankrijk bedroeg in totaal 324 miljoen ton in 2014. Een van de prioriteiten is het verminderen van afvalproductie en het terugdringen van verspilling door optimalisering van recycling. Begin juli heeft de Franse regering het objectief 100% recycling van plastic in 2025 aangekondigd. Een ambitieus doel ten opzichte van het jaar 2014 waarin een derde van de 3,3 miljoen ton plastic op de stortplaats terechtgekomen zou zijn.

Het Franse beleid is gebaseerd op het Europese kaderrichtlijn afval. Landelijk, regionaal en stedelijk bestaan er tal van initiatieven en projecten op het gebied van circulaire economie. Zoals “Territoires zéro déchet, zéro gaspillage” (grondgebieden nul afval, nul verspilling) in 2014 door het ministerie van milieu gelanceerd en zoals de recente oproep tot projecten uitgaande van de metropool Lyon « économie circulaire, zéro gaspillage » (circulaire economie, nul verspilling)

Nederland is op het gebied van afvalverwerking en duurzame energie zeer innovatief, dit biedt mogelijkheden op de Franse markt

Over het thema verwerking en opwaardering van afval – recycling wordt in Lyon een internationale business meeting georganiseerd, Waste Meetings. Dit evenement richt zich op de drie types terugwinning van afvalstoffen: materialen, bio-organisch en energie.

Tijdens de 3e editie van dit tweedaagse evenement kunt u afspraken maken met inkopers van Franse bedrijven, tevens worden er conferenties georganiseerd en is er speciale ruimte gewijd aan recyclers: Wastexperience.

Waste meetings | 6 -7 december 2017 | Lyon, Frankrijk
Inschrijven voor deelname kan hier op de website van Waste meetings.

De data van de 28e internationale milieu en energie beurs Pollutec in Lyon zijn ook al bekend: 27 – 30 november 2018.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met het NBSO in Lyon. Wij helpen u graag verder.

NBSO Lyon
Margareth Siertsema: margareth.siertsema@nbso-lyon.fr
Martine Augrandjean: augrandjean@nbso-lyon.fr
T: + 33 (0)4 72 40 08 40