Opleving markt voor consumentenelektronica in Frankrijk

De verkiezing van Emmanuel Macron tot president eerder dit jaar, geeft een nieuwe impuls aan de Franse markt voor consumentenelektronica. Uit een recent Consumers Rapport, © Euromonitor International, blijkt dat de marktontwikkeling in de Franse elektronica sector zeer goed loopt in de video en gamesector. Ook voor de elektronica retailsector zijn de eerste cijfers bemoedigend. De markt groeit dit jaar tot 1.3%. Verwacht wordt dat deze groei vanaf 2019 per jaar met 2% gaat doorzetten.

WEF LogoWilt u profiteren van deze positieve ontwikkeling, ontmoet dan vertegenwoordigers van brancheverenigingen en de CEO’s van grote elektronicabedrijven tijdens het World Electronics Forum (WEF) van 24 – 28 oktober a.s. in Angers. Tijdens de afgelopen Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is besloten deze jaarlijkse ontmoeting voor de tweede keer sinds 2005 in Europa te organiseren.

Parallel aan het WEF loopt de “Connected Week”, van 21 tot 28 oktober, #Angers French Tech. Angers geldt als Franse hotspot voor het Internet of Things. Deze sector zorgt in West-Frankrijk voor 25% van de banen. Dat zijn zo’n 50 000 banen.

Logos WEF 1_bleuDeelname aan WEF Angers 2017 is daarom een uitgelezen kans om contacten te vinden in de opkomende Franse markt. Het NBSO kan als voorbereiding zakenpartners vinden of marktinformatie voor u op een rij zetten.

 

Bel of mail hiervoor met het NBSO kantoor in Nantes, Frankrijk.

Annelies Dijkema – Deputy representative  a.dijkema@nbso-nantes.fr

Tel +33(0)2 40 95 37 23

 

 

Netherlands Business Support Office – Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.