Kansen in de sector Lighting in Lyon

Fête des Lumières & Lighting Days.

Lyon is een van de voorlopers op het gebied van openbare verlichting en heeft in 1989 als een van de eerste steden in Frankrijk een lichtplan toegepast. Lyon is een wereldwijde referentie op het gebied van stedelijk nachtlandschap.Sinds 20 jaar is Lyon actief bezig met de opwaardering van plaatsen en wijken door middel van verlichting, constant zoekende naar de nieuwste oplossingen en energie-efficiëntie. In het kader van het lichtplan 2005, wordt constant nagedacht over de ontwikkeling van functionele verlichting en nieuwe projecten, met zowel een politieke, technische als artistieke benadering. 4000 nieuwe verlichte locaties zijn toegevoegd aan Lyon, met tegelijkertijd een besparing van 130.000 kWh per jaar.

Een van de hoogtepunten in Lyon is het jaarlijkse “Fête des Lumières”, van 7 tot en met 10 december. Inschrijven voor de Europese oproep tot indiening van projecten betreffende de artistieke programmering geeft kansen voor Nederlandse bedrijven.

39077-fete-des-lumieres-lyon-600x450

In december vindt ook het evenement Lighting Days plaats in Lyon, een beurs, een congres en een networkevent. Hoofdthema is openbare buitenverlichting. Een mooie kans voor Nederlandse ondernemers en overheidsinstellingen om als bezoeker of exposant deel te nemen. Een unieke kans om contacten te leggen op de Franse markt.
Lighting Days | 13 – 14 december 2017 | Lyon

LOGO 3

Voor deelname aan de Lighting Days, informatie over de sector Lighting, het «Fête des Lumières» en over zakendoen in Frankrijk in het algemeen, neem contact op met het NBSO kantoor in Lyon.

Contactinformatie:

NBSO Lyon
Margareth Siertsema
E: margareth.siertsema@nbso-lyon.fr
T: + 33 (0)4 72 40 08 40