HAVENS WEST-FRANKRIJK BREIDEN ACTIVITEITEN UIT DOOR WINDENERGIE

De ontwikkeling en bouw van offshore windparken voor de West-Franse kust leidt in Saint-Nazaire, Lorient en Brest tot extra investeringen in de havengebieden. Dat is vooral het gevolg van de bouw en toekomstig onderhoud en reparatie van de offshore windparken, maar ook van de economische ambities van de betreffende steden.

Hoewel de bouw van de windmolens op korte termijn bedrijven aantrekt, willen de havens de grotere capaciteit ook op langere termijn laten renderen. De betrokken havens kijken niet alleen naar de windenergie, maar ook naar andere maritieme activiteiten en bedrijvigheid die vanuit de haven ontwikkeld worden, zoals overslag en productie. Daarbij wordt ook gezocht naar buitenlandse partijen die willen investeren of willen partneren met lokale ondernemingen.

la_zone_industrielle_et_portuaire_de_saint-nazaire

Havengebied Saint-Nazaire. @Nantes Saint-Nazaire Port

Het NBSO Nantes zet met name in op de maritieme sector en windenergie op zee en beschikt over een behoorlijk regionaal netwerk in Bretagne en Pays de la Loire. Deze ontwikkelen zich sneller en beter dan het Franse gemiddelde en de havens spelen een belangrijke rol daarbij. Wilt u meer weten over deze ontwikkelingen, neem dan contact op met het NBSO in Nantes.

 

NBSO Nantes
Immeuble Skyline
22 mail Pablo Picasso
44000 Nantes
T +33 (0)2 40 95 36 65
E contact@nbso-nantes.fr

 

Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.