Bijorhca Paris, de creatieve vakbeurs voor de sieradenbranche, 19-22 januari 2018

Van 19 t/m 22 januari 2018 vindt de Bijorhca Paris weer plaats in de Franse hoofdstad. Als toonaangevende referentie voor alle professionals werkzaam in de sieradenbranche, verwelkomt de Bijorhca Paris bijna 350 merken, waaronder ongeveer 100 nieuwe namen en 55% internationale exposanten, afkomstig uit 30 landen. Een unieke gelegenheid voor de 12.000 verwachte vakbezoekers om een compleet aanbod en de nieuwste trends te kunnen ontdekken.

Tijdens de aankomende beurseditie gaat de aandacht o.a. uit naar de nieuwe artistiek directeur, Elizabeth Leriche, naar nieuwe beursruimtes en tevens naar creatieve projecten dankzij de voortgezette samenwerking met LISAA x KISD en Chall’angel.

Elizabeth Leriche, nieuwe artistiek directeur
Elizabeth  Leriche,  directeur  van  het  gelijknamige  stijlbureau  en  sinds vele  jaren  hoofd van  de  Fashion  Trends  van  de  Bijorhca  Paris,  wordt voor de aankomende januari 2018-editie  de nieuwe artistiek directeur van de beurs. Een  nieuwe  visuele  identiteit,  nieuwe  organisatie  van  de  ontvangst, nieuwe kleursamenstellingen, Elizabeth Leriche gooit de gewoontes van de Bijorhca Paris overboord en geeft de beurs een nieuwe dynamiek om zo   goed   mogelijk   te   kunnen   inspelen   op   de   behoeften  van  elke bezoeker. Samen  met  haar  teams  bedenkt  en  ontwerpt  ze  opnieuw  de  Fashion Trends  en  de  Elements  Gallery  waar  de  trends  voor  voorjaar/zomer 2018 worden weer gegeven.

Een editie in het teken van de nieuwe beursdynamiek

→ HET TOP BUYERS PROGRAMMA wordt voortgezet en biedt interessante voordelen aan belangrijke Franse en internationale inkopers, die tevens worden uitgenodigd voor de speciale beursavond ter bevordering van contacten met exposanten

→ vernieuwde conferenties worden georganiseerd in samenwerking met de Académie des Métiers d’Art, in de vorm van workshops voor meer informatie en uitwisseling voor bezoekers.

→ EEN RUIMTE aangepast aan het marktaanbod, met vooraanstaande merken, wordt na een succesvolle september editie voortgezet in januari 2018.

→ CREATIEVE PROJECTEN: Voor de tweede keer organiseert de Bijorhca Paris twee partnerships waarbij jonge designers creatieve uitdagingen aangaan rondom verschillende thema’s. Het eerste project betreft studenten van de opleidingen LISAA (Parijs) en Köln International School of Design (Keulen) die een collectie van 2 of 3 sieraden creëren rondom de thema’s authenticiteit en transparantie (hout, hoorn, parelmoer, leer, latex, glas, plexiglas…). De voorafgaand geselecteerde collecties worden op de vakbeurs tentoongesteld en het winnende team wordt tijdens de beurs bekendgemaakt. De tweede opdracht bestaat uit een wedstrijd voor ontwerpers van fantasiesieraden via Chall’angel, het online platform voor creatieve samenwerking, voor het ontdekken van toekomstige talenten.
 

Informatie en contact in Nederland

Op http://www.bijorhca.com kunnen bezoekers terecht voor de voorbereiding van hun beursbezoek, de aanvraag van toegangsbadges het programmaoverzicht en de exposantenlijst.

In Nederland wordt de Bijorhca Paris vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel: +33 (0)20-4620020, email: info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht met al hun vragen met betrekking tot bezoek aan de beurs.