Workshop Green Deals op 13 december tijdens de World Efficiency Beurs in Parijs

Blog Innovatie Attaché Parijs

Sinds Frankrijk het Nederlandse instrument ‘Green Deals’ in 2016 heeft overgenomen, zijn er zo’n 7 Franse varianten van de samenwerkingen tussen publiek en privaat op het gebied van een ‘groene transitie’. Tijdens de World Efficiency Solutions beurs op 13 december 2017, zullen de Nederlandse en Franse Green Deals (Engagements pour la Croissance Verte (ECV)) in een workshop aan het licht komen.

De Nederlandse Green Deals zorgen ervoor dat bedrijven, andere belanghebbende organisaties, lokale en regionale overheden en interessegroepen toegankelijk samen kunnen werken met de centrale overheid op het gebied van groene ontwikkeling en maatschappelijke kwesties. Het idee achter de Green Deals is het weghalen van de barrières binnen overheden, die het gemakkelijker maken om duurzame initiatieven van de grond te krijgen en het proces waar mogelijk te versnellen. Aangezien initiatieven vaak bottom up tot stand komen, vlakbij de bron, zijn de Green Deals een succesvol nieuw instrument.

Dat het Franse…

View original post 220 woorden meer