FRANSE WATERSPORTSECTOR BIEDT OPTIES NEDERLANDSE BEDRIJVEN

In iets meer dan 42 dagen en 16 uur solo rond de wereld in een trimarin is een prestatie die in Frankrijk enorm tot de verbeelding spreekt. François Gabart deed het en het watersportland heeft er een nieuwe held bij.

macif171217-0222

Er lijkt geen Franse zeezeiler van naam te zijn die geen sterke band heeft met Bretagne en Pays de la Loire, twee regio’s in West-Frankrijk die een grote stempel drukken op de watersportsector. De zeilers zijn er geboren of ze hebben er getraind.

De Franse watersport is goed voor een jaaromzet van €4,6 miljard in 2016 en speelt zich vooral af op zee. Langs de kust van de Atlantische Oceaan en het Kanaal levert dat veel bedrijvigheid op: 36 jachthavens in Normandië, 228 in Bretagne en 28 aan de kust van Pays de la Loire. Samen bieden ze 63.000 ligplaatsen. In totaal tellen deze regio’s meer dan 243.000 plezierjachten. Alleen de Franse Cote d’Azur telt iets meer particuliere eigenaren. Bijna 60% van de pleziervloot zit onder zeil, de rest is motorboot.

Frankrijk telt meer dan 1000 zeilscholen en krijgen schoolkinderen langs de kust vaak zeillessen met school, in plaats van de gymlessen. Meer dan 5400 bedrijven werken in de sector die vorig jaar 50.336 zeil- en motorschepen exporteerde.

Voor de ontwikkeling van wedstrijdjachten wordt veel uit de kast gehaald voor winst bij een van de vele trans-Atlantische wedstrijden die vanuit Frankrijk georganiseerd worden, zoals de Transat, de Route du Rhum, Vendee Globe en de Trophée Jules-Verne, een non-stop rond de wereld. Grote bedrijven trekken miljoenen uit voor de sponsoring van hun eigen wedstrijdtrimaran, of catamaran of monohul.

Dat betekent dat er geïnvesteerd wordt in kleine, gespecialiseerde bedrijven die zich bezighouden met bijvoorbeeld materiaalontwikkeling en scheepsontwerp, en die nauw samenwerken met de werven. De hoogwaardige kennis leverde voor de Trophée Jules Verne 2017 (voor teams) een record op van 40 dagen en 23 uur voor de zeiltocht van het Bretonse eiland Ouesssant naar Ouessant via Kaap de Goede Hoop en Kaap Hoorn. Dat was bijna 5 dagen sneller dan de winnaar van de editie van vorig editie in 2012. Of de ontwikkeling van de hydroptère, de snelste trimaran ter wereld.

Het zijn paradepaardjes die de watersport (9 miljoen booteigenaren) tot een belangrijke economische sector maken. Niet alleen omdat de kennis de ontwikkeling van de gewone zeiljachten voedt, maar ook omdat de materiaalkennis zijn weg vindt in andere sectoren zoals de automobielindustrie en de luchtvaart.

Ondanks de breedontwikkelde sector, biedt de watersport mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in de toeleveranties voor de bouw en ontwikkeling. Zelfs jachtenbouwen zijn niet op voorhand kansloos, zolang ze innovatieve producten leveren in die segmenten die gewild zijn.

De beste kansen gelden bedrijven die de Franse productie kunnen aanvullen. Geen makkelijke opgave, maar vanuit Frankrijk is er serieuze belangstelling. Het NBSO Nantes kijkt daarom in samenwerking met de beurs Le Grand Pavois (La Rochelle, 80.000 bezoekers) en de HISWA of vraag en aanbod bij elkaar gebracht kunnen worden. Voor meer informatie, neem contact op met het NBSO kantoor in Nantes.