Holland Business Lounge – Paviljoen op de Milieubeurs Pollutec 2018

Pollutec2018-850x300Pollutec, Frankrijks belangrijkste internationale milieutechnische beurs, bestaat dit jaar 40 jaar. De 28e editie vindt plaats in de beurshallen van Eurexpo Lyon, van 27 tot en met 30 november 2018.

Gedurende 4 dagen biedt Pollutec een overzicht op uitrusting, technologie en diensten op het vlak van milieubehandeling.

De Pollutec 2018 verwelkomt de exposanten en vakbezoekers op 95.000 m2. Er worden 2200 exposanten verwacht waarvan 613 uit 33 verschillende landen. 88% van de exposanten waren tevreden over hun deelname aan de vorige editie.

In 2016 lag het aantal bezoekers boven de 60.500, waarvan 8.600 buitenlandse bezoekers uit 128 verschillende landen waren. De bezoekers hebben concrete doelstellingen: de ontwikkeling van technologische en commerciële partnerships, het vinden van technische informatie, het ontdekken van het internationale aanbod en de laatste innovaties en tenslotte het vinden van leveranciers.

De beurs is verspreid over 6 hallen en aan de hand van 4 onderwerpen gaat de aandacht uit naar de belangrijkste globale thema’s: duurzame stad – duurzame en toekomstige energie – zee, kustgebieden en watermilieu – landbouw. Alle milieu gerelateerde sectoren worden goed belicht, energie-efficiëntie, geur, geluid en luchtkwaliteit, water als bron, biodiversiteit en natuurlijke omgevingen, ruimtelijke ordening en mobiliteit, hergebruik en recycling van materialen, en afvalverwerking.

Innovatie is een ook belangrijk onderdeel van de beurs, er worden ongeveer 160 innovaties gepresenteerd op de stands, tijdens de prijsuitreikingen, op speciale innovatie spots en op de showcase.

Tijdens de beurs kunt u deelnemen aan conferenties, er staan ongeveer 490 conferenties met verschillende thema’s zoals water, energie, recycling, en riskmanagement op het programma. Tevens kunt u deelnemen aan forums op het gebied van duurzame stad, duurzame en toekomstige industrie, watervoorziening en afval en zijn er speciale « dorpen » opgezet voor onder anderen biogas, recycling en water.

Holland Business Lounge – Paviljoen

De Ambassade en het NBSO Lyon hebben de intentie om tijdens de 28e editie van Pollutec een Holland Business Lounge en bij genoeg belangstelling, een Holland paviljoen op te zetten. De lounge biedt een ontmoetingsplek en netwerkruimte waar Nederlandse ondernemers gebruik van kunnen maken. Het paviljoen biedt de mogelijkheid om als Nederlands bedrijf te exposeren. Bedrijven die interesse hebben in de lounge of in het Holland paviljoen kunnen vanaf nu contact opnemen met de Ambassade of het NBSO Lyon.

De Pollutec 2018 belooft weer een succesvolle beurseditie te worden op het gebied van internationale samenwerking.

Pollutec 2018 | 27-30 november 2018 | Lyon | https://www.pollutec.com

Voor deelname, bezoek, informatie of vragen over Pollutec, of vragen over zaken doen in Frankrijk in het algemeen, neem contact op met:

Nederlandse Ambassade Parijs
Adriana Voerman
T: +33 1 40 62 33 25
email: adriana.voerman@minbuza.nl
NBSO Lyon
Margareth Siertsema – Martine Augrandjean
T: +33 4 72 40 08 40
email: info@nbso-lyon.fr
%d bloggers liken dit: