Interessepeiling Holland Paviljoen op Seanergy/ICOE 2018 |12-14 juni | Cherbourg

Bent u actief op het gebied van offshore duurzame energie en heeft u interesse in Frankrijk? Dan is de Seanergy/ICOE 2018 in Cherbourg niet te missen. Bij voldoende belangstelling organiseert de Nederlandse Ambassade in Parijs, samen met het Netherlands Business Support Office (NBSO) Nantes een Holland Paviljoen waar u uw product en organisatie kunt presenteren.

Kansen in Frankrijk

De Franse overheid wil in 2030, 40% hernieuwbare energie in de consumptie van elektriciteit realiseren. De komende jaren komt een inhaalslag met versoepelde aanbestedingsprocedures.

Concreet betekent dit dat de overheid zorgt voor de milieueffectstudies en de publieke consultaties, waarna de winnaar van de aanbestedingsprocedure ook onmiddellijk een envelop met de toekenning van de vergunning ontvangt. Nu nog kan het meer dan tien jaar duren voordat een project daadwerkelijk kan worden gerealiseerd. Met deze aangekondigde versoepeling wordt de doorlooptijd van de gehele cyclus verkort tot minder dan 7 jaar.

Medio 2018 wil de regering starten met de voorstudies voor de toekomstige aanbestedingen op drijvende windturbineparken in Noord en Zuid Bretagne alsook in de Middellandse Zee. Ditzelfde geldt voor de komende aanbesteding voor het offshore windproject ter hoogte van Oleron (Bretagne).

Seanergy/ICOE 2018

De vakbeurs Seanergy wordt van 12 tot en met 14 juni gehouden, in Cherbourg. De Seanergy is uitgegroeid tot het toonaangevende netwerkevenement in Frankrijk voor spelers en technologische ontwikkelingen in de opkomende offshore hernieuwbare energiesector. Dit jaar is daar de 7e International Conference on Ocean Energy (ICOE) aan gekoppeld.

Holland Paviljoen en matchmaking

Wilt u uw bedrijf profileren tijden deze vakbeurs en de daaraan gekoppelde conferentie? De Nederlandse ambassade in Parijs en de NBSO Nantes bieden, in samenwerking met het European Enterprise Network (EEN), voor Nederlandse deelnemers het volgende programma aan:

  • Deelname aan het Holland Paviljoen met poster of logo-plek in de Business Lounge;
  • Deelname aan door het European Enterprise Network (EEN) georganiseerde internationale B2B-matchmaking;
  • Opname van uw bedrijfsgegevens in de beurscatalogus en op de website van de beurs;
  • Netwerkreceptie op het Holland Paviljoen;
  • Deelname aan andere netwerkevenementen, zoals de door de beursorganisatie aangeboden gala-avond.

Kosten

De kosten voor deelname aan het Holland Paviljoen zijn nog niet bekend en afhankelijk van het aantal deelnemers en de gewenste formule.

Aanmelden

Heeft u interesse om deel te nemen aan het Holland Paviljoen? Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en inschrijving contact op met:

De Nederlandse Ambassade in Parijs
Adriana Voerman
E: adriana.voerman@minbuza.nl