Kansenseminar Nederlandse Life Sciences & Health-sector in Frankrijk |11 april 2018|14:30-18:00| Den Haag

Wilt u weten wat uw zakelijke kansen zijn in de Franse Life Sciences & Health-sector? Kom naar het kansenseminar voor ondernemers op woensdag 11 april van 14.30 uur tot 18.00 uur in Den Haag. Daar hoort u welke mogelijkheden wij voor u hebben gesignaleerd.

Kom naar het seminar om de volledige top 10 van kansen voor de Nederlandse LSH-sector in Frankrijk te horen. Bent u al actief op de Franse markt, maar loopt u tegen bepaalde knelpunten aan? Tijdens het seminar kunt u ook meedenken over de manieren waarop de overheid Nederlandse ondernemers kan ondersteunen om succesvol te ondernemen in Frankrijk.

Franse gezondheidssector

De uitdagingen voor de Franse gezondheidssector liggen bij een paar thema’s: digitalisering, ouderenzorg en decentralisatie van de eerstelijnszorg. Daar liggen dus kansen voor Nederlandse ondernemers.

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • Frankrijk een uitgebreide e-healthstrategie heeft gelanceerd om ziekenhuizen en andere zorginstellingen te ondersteunen met digitalisering?
  • Frankrijk zorg inkoopt via centrale inkooporganisaties, die zeer open staan voor slimme Nederlandse oplossingen?
  • Frankrijk een zorgmarkt heeft die voor een groot deel afhankelijk is van buitenlandse import?

De Nederlandse Ambassade in Parijs, in samenwerking met Transfer LBC en Task Force Health Care, heeft een rapport gepubliceerd over de kansen in de gezondheidssector in Frankrijk. Dit rapport wordt tijdens deze bijeenkomst gepresenteerd.

Programma

Tijd: Onderdeel:
14.15 – 14.30 uur Inloop
14.30 – 14.40 uur Welkomstwoord
14.40 – 15.10 uur Presentatie rapport ‘French Healthcare Sector: Top 10 reasons why France is interesting for the Dutch Life Sciences & Health Sector’ door Task Force Health Care
15.10 – 15.40 uur Presentatie Nederlandse ambassade Parijs en RVO.nl over de dienstverlening aan mkb’ers
15.40 – 16.00 uur Cultuurverschillen en zakendoen in Frankrijk door Transfer LBC
16.00 – 16.30 uur Presentatie ervaringen en lessons learned in Frankrijk door Nederlandse LSH organisaties reeds actief in Frankrijk
16.30 – 17.00 uur Deelnemerssessie: Welke specifieke kansen ziet u? Welke toegevoegde waarde ziet u voor de overheid om deze kansen te verzilveren?
17.00 – 18.00 uur Netwerkborrel

Locatie:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Voor wie

Dit evenement richt zich op Nederlandse organisaties in de Life Sciences & Health, zoals ondernemingen, ngo’s, kennisinstellingen en zorgaanbieders die geïnteresseerd zijn in internationalisering.

Aanmelden

Meld u aan vóór 6 april 2018. Deelname aan dit kansenseminar is gratis. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers. Bij meer dan 40 aanmeldingen geldt een selectieprocedure.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit seminar? Neem dan contact op met:

Miriam Visser
T:06 15 58 28 59
E: miriam.visser@rvo.nl