Nederlandse bedrijven trekken aandacht op succesvolle Laval Virtual

VR-beurs in West-Franse Laval bewijst onmisbaarheid voor deze sector.

Logo 2018

Voor een publiek van meer dan 9.000 professionele bezoekers hebben negen Nederlandse bedrijven zich in de kijker gespeeld van potentiele Franse klanten en partners. The Dolphin Swim Club en Sense Glove haalden de Franse media met hun awards. The Dolphin Swim Club ontving uit handen Christelle Morançais, president van de regio Pays de la Loire, een deelname aan SIGGRAPH in Vancouver. SenseGlove won het StartUp Award “Interface & Multi-purpose equipment”.

De 20ste Laval Virtual, dit jaar van 4 tot en met 6 april, bewees opnieuw dat de beurs is uitgegroeid tot the place to be voor bedrijven in de VR/AR/MR-sector. De drukbezochte stand Holland Virtual by NBSO Nantes bood ruimte aan vier bedrijven, Sensiks, uCrowds, Twinsense360° en The Virtual Dutch Men. Andere Nederlandse bedrijven als Xsens en ManusVR hadden een eigen stand.

De opgebouwde relaties met de organisatie maakte een prominente zichtbaarheid van Nederland mogelijk. Een vooraf door het NBSO Nantes opgesteld matchmakingprogramma leidde tot een twintigtal matches met potentiele afnemers en partners.

Laval Virtual is uitgegroeid van een sympathieke bijeenkomst in een provinciestadje tot Europa’s meest prominente beurs voor alles wat met virtual reality te maken heeft, lees ook artikel Le Monde. De beurs toont naast Virtual en Augmented Reality ook 3D interaction, Motion Capture, Robotiek, IoT, en alle innovatieve en convergerende technologieën. De voormalige burgemeester van Laval, ook oud-minister van technologie François d’Aubert, was de initiatiefnemer 20 jaar geleden en bouwde jaarlijks verder aan een ambitieus project dat inmiddels zijn bestaansrecht heeft bewezen.

De beurs heeft een partnerschap opgezet met VR Days (Amsterdam) en dat stimuleert de Frans-Nederlandse samenwerking op dit gebied. Laurent Chrétien, de directeur Laval Virtual, ziet in Nederland een groot potentieel voor Frankrijk. Hij onderstreepte tijdens de beurs ook het belang van Europese samenwerking om de voorsprong te behouden die Europa op dit terrein heeft.

De reacties op de Nederlandse activiteiten waren dermate positief dat het NBSO Nantes al begonnen is met de voorbereidingen voor de volgende editie die van 20 tot en met 24 maart 2019 zal plaatsvinden.

Neem voor meer informatie contact op met Annelies Dijkema van ons kantoor in Nantes, a.dijkema@nbso-nantes.fr